Tällä viikolla kävin Shanian kanssa ensimmäistä kertaa akupunktiossa. Ennakko-oletus oli se, että kissa sanoo ei kiitos ja viettää varatun ajan jossain kaappien takana, josta sitä ei saa kukaan pois. Ilmeisesti en ole ainoa, joka tuo kissaa akupunktioon tuommoisella oletuksella, koska kuulemma kissoja neulataan paljon vähemmän kuin koiria. Olin lähettänyt lääkärille etukäteen Kivuttomalla otetut kuvat ja hän kertoi vielä tarkemmin mitä kaikkea onkaan vialla. Onneksi ei tarvinnut käyttää aikaa tutkimiseen vaan pääsi kuvien perusteella käyttämään kissan kaiken yhteistyökyvyn neulaamiseen.

Potilas sai lääkäriltään kehuja. Neuloja meni minun laskujen mukaan 14 kappaletta (kaikki eivät näy kuvissa) ja selvästi kipeitä kohtia löytyi hoidettavaksi. Ne paikat, joihin ei Shania antanut laittaa neulaa hoidettiin laserilla. Pari kertaa nousi, mutta ei kertaakaan tehnyt syöksyä pöydältä pois. Tarkasti kuunteli, hyvin antoi tehdä ja niin rauhallinen tunnelma oli, että itseäkin alkoi raukasta.

20231115_113404.jpg20231115_113357.jpg

Ennen käyntiä kysyin hinta-arviota tarvitsemistani palveluista ja sainkin sen yllätyksekseni sentilleen. Vielä enemmän ihmettelin, että se hinta-arvio myös piti sentilleen, joten tässä lasku:

akupunktio 75,00€

lääkekäsittelymaksu 3,90€

rokotus 24,40€

Purevax rabies 6,56€

Purevax RCP 9,04€

Solensia 33,80€

yhteensä 152,70€

Meillä oli puhetta siitä, josko kävisin pistättämässä Solensian aina Pikinokassa, mutta ainakin seuraava käynti on Kivuttomalla, koska kontrolloidaan virtsakivet. Ne muuten osoittautuivat sen laatuisiksi, joita ei hajoteta ruokavaliohoidolla, mutta syötän nyt jo tilatun liuotusnappulasäkin ja katsotaan ruokavalion jatko sitten kontrollissa. Virtsakivien vaatimasta hoidosta riippuu myös se, miten kauan Shaniaa hoidetaan. Kuulemma Solensian annostusta voidaan vielä nostaa nykyisestä, mutta ainakaan vielä ei taida tarvita enempää.

Miten se katti sitten voi? Se voi paljon paremmin, kuin olisin osannut odottaa. Kuukauden aikana olen antanut Metacamia kolme kertaa ja nämäkin kahden ensimmäisen viikon aikana. Sen kävely on ollut köpöttelevää niin kuin aina, mutta hyppy on onnistunut melkein hyvin. Oikea takajalka on tullut pikkuisen vasemman jälkeen, mutta tämä ero oli huomattavampi ennen kivunhoidon alkua. Akupunktion jälkeen tuo parani entisestään ja molemmat takajalat saapuvat perille aikalailla yhtä aikaa. Myös kävely on ollut joustavampaa samoin kissan käytös ylipäätään ja kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen kissan vointiin.

20231115_080127.jpg

Kuvassa Shanian "keinoemo" Killi 9v (poika). Jostain syystä on tykännyt aina värniä ja imeskellä Killiä vaikka tietääkseni oli ihan täysi-ikäinen luovutettaessa.