Pari vuotta sitten törmäsin mieheen, joka paljastui intohimoiseksi golffariksi. Aiemmin ainakin itse olen mieltänyt golfin vähän "paremman väen" liikuntamuodoksi, jota ei meikäläisen tulotasolla tarvitse edes haaveilla pelaavansa. Mies teki pintäjänteisesti työtä muuttaakseen käsitykseni asiasta ja viime syksyllä valitsin vuosipäivän juhlistamiseen Katinkullan sen golfkenttien vuoksi ja vuoden kestäneen aivopesun seurauksena herra sai minutkin mukaan neljän tunnin lenkille. Siivellä pelasin sekä 18-reikäisen kentän että par3-kentän ja se oli sitten siinä. Nyt löytyy green card minunkin taskusta.

Salaa pienessä mielessäni haaveilin, josko varsinkin poikasen saisin mukaani lenkkeilemään pallon perään ja näin näyttää käyneen. Hänkin on menossa suorittamaan green cardia ja mietiskelen vielä maksanko hänellekin jäsenyyden ja kausipelimaksun vai mennäänkö vain kierrosmaksuilla hänen osaltaan. Itselleni aioin alunperin maksaa sekä jäsenyyden että kausipelimaksun, mutta työvuoroja katellessa on alkanut epäilyttämään onko mulla kuitenkaan tarpeeksi aikaa hyödyntää kausipelioikeutta 320 euron edestä. Viiden kerran kortti 18-reikäiselle maksaisi kuitenkin vain 185 euroa ja jäsenyyden hinnalla saa tahkota par3-kenttää niin paljon kuin haluaa.

Mitä ne varsinaiset summat sitten ovatkaan? Kustannusten keräämisen aloitin jo viime syksynä alennusmyynneistä. Kuulemma ihan missä liikuntarytkyissä ei ole kentälle asiaa, joten pienen asiaan perehtymisen jälkeen päätin ostaa kaksi kauluspaitaa yht. 20€, kaksi shortsihametta yht. 104€ ja lippiksen 16,77€. Kenkiin kannattaa kuulemma panostaa, joten varauduin vähintään 100 euron menoerään, mutta Stadiumin outletista sain ne alennuksella 69,99€. Lisäksi ostin pohjalliset, joissa on pronaatiotuet 25€ (en edes usko, että on olemassa golfkenkiä, joissa olisi tuet valmiina). Periaatteessa golf onnistuu varsinkin kuivalla kentällä myös lenkkareilla, jotka uusin kahdenkymmenen vuoden jälkeen samasta alennuksesta. Kuuluuko tuo 80 euron menoerä golfiin vai ei se on ihan sama, mutta ainakin se kuuluu mun hyvinvoinnin ja työkyvyn edistämiseen.

Green card maksoi minulle 50€. Jäsenmaksu on 170€ ja kausipelimaksu 320€. Jos en ottaisi kausipelioikeutta, joutuisin joka kierroksella maksamaan 30-55€ riippuen vuorokauden ajasta ja kauden ajankohdasta. Kolmas vaihtoehto on jo aiemmin mainitsemani sarjakortti. Sen tiedän, että kierrosmaksuilla en lähde pelaamaan, jos aion oikeasti käydä. Peli pitää olla valmiiksi maksettu, jotta saan itseni lähtemään. Lisäksi päätin hyödyntää polettitarjouksen 50€.

Juniorille green card maksaa 30€, jäsenmaksu 70€ ja kausipelimaksu 190€ (tai kierrosmaksu 25€, mikä ei myöskään ole enää kovin kallis). Nämä hinnat ovat siis Karelia Golfin hintoja. Karelia Golfilla on sekä 18-reikäinen kenttä Kontioniemessä, jonne pääsee pelaamaan kausipelimaksulla että Pilkon par3-kenttä, jossa saa käydä rajattomasti pelkästään jäsenmaksulla. Näin olen siis itse tulkinnut sekä kurssitarjouksista että ko. seuran nettisivuilta. Pahoittelen, jos olen tulkinnut väärin, jokainen voi tarkistaa summat itse osoitteesta

https://kareliagolf.fi/kontioniemi/hinnasto%20Kontioniemi-Karelia%20Golf

Edellämainittujen maksujen lisäksi suht oleellinen osa golfia ovat välineet. Liityin kahteen facen ryhmään, jossa myydään golfvälineitä ja sieltä bongasin mailasetin ja bägin yht. 130€ itselleni ja tytölle löysin setin 50 eurolla. Pojan setti löytyi Pro shopista 60 eurolla. Palloja katselin muutamastakin paikasta, mutta tässä vaiheessa uraa saavat mahdollisimman halvat käytetyt kelvata vesiesteiden ruuaksi. Tilasin 100 palloa, joita voidaan nelistään mäiskiä ympäriinsä. Näille tuli hintaa 36€ ja lähetyskulut päälle. Kaupanpäälle tuli pussillinen tiitä. Green cardin kurssilta sain lisäksi merkkinastan ja griinihaarukan ja kentillä näyttää olevan vapaasti lainattavissa kärryjä. Vielä pitäisi etsiä mukaan sopiva pieni pyyhe sekä jämäkämpi driver itselle, sitten taitaisi olla kaikki tarvittava hankittu.