Mua jokseenkin hirvittää tulossa oleva työttömyys ja toki pakokauhu on saanut taas aikaan jonkinlaisen lainashoppailun. Pankkiin mun on turha mennä shoppailemaan, joten ryöstökorkolainoista siis puhutaan. Tällä hetkellä mietiskelen Bingbankin tarjousta 2460 eurolle, jossa on kuukausierä 66,87€, eriä 72 kipaletta ja korko 18,90% eli takaisinmaksua tulis yhteensä 4892,97€.

4.892,97 euroa.

Miun on nyt pakko myöntää, että jonkin aikaa tuo pieni kuukausierä houkutti. Oisin nimittäin kuitannut tuolla parilla tonnilla veronpalautusten jälkeen jäävät verovelat, joten kuukausilyhennys ois pienentynyt noin 150€. Tuo on kuitenkin aika iso raha. Mutta, että olla taas tuon lainan kanssa naimisissa sen kuus vuotta ja tässä ois jonkinlainen maksukin, jos meinaa maksaa pääoman pois liian aikaisin. Ei kiitos. Mie mieluummin kärvistelen seuraavan vuoden ajan kunnes verot on kuitattu kokonaan (ja totisesti kärvistelyä se tulee olemaankin).

Tuloista häviää palkkatulot lokakuussa. Toki, kun tulojen suuruus muuttuu asumistuki kasvaa. En tiedä vielä kerkeänkö olla jonkin aikaa päivärahalla vai siirrynkö suoraan kuntoutustuelle. Helmikuusta lähtien tulee yrityksestä sata euroa vähemmän. Toukokuusta lähtien menot kasvavat 443€, kun pankkilainat alkavat lyhentyä. Olettaisin, että olen tuolloin jo taas pätkällä, ellen jo aiemmin työllistynyt jotenkin (en tiedä kuinka pitkään tuota kuntoutustukea voi edes saada). Verojen maksu loppuu ensi vuoden joulukuussa, joten ehkä riittää, jos toisen lainan laitan taas koroille, jos työt loppuvat vuoden päästä syksylläkin niin kuin nyt. Ja ensi vuoden jälkeen tuloista vähenee 400€. Ehkä myös ensi vuonna veroja kuittaantuu palautuksilla (parasta ois, sen verran olen tänä vuonna rahaa firmaan syytänyt). Mutta näitä on ehkä liian aikaista vielä ajatella. Pitäisi mennä vaan päivä kerrallaan ja olla liikoja ajattelematta.

Menopuolelle tuli tänään lasten talvikenkälasku, joka on jotain satkun hujakoilla. Olevinaan sain tytölle ilmaisen puvun, joka onkin pakko heittää roskiin eli sen tilalle tilasin just henkkamaukkatilille toppapuvun. Muutenkin tuolle tilille olen taas tehnyt 330 euron tilauksen eli hyvistä alennuksista löysin tulevia kokoja sisävaatetta, syksylle molemmille kengät ja pojalle toppahousut. Name itistä tilasin pojalle toppatakin. Toivottavasti kaikki osuu, noiden hintojen kanssa mie vielä pystyn elämään toisin kuin esim. 50 euron toppahousujen tai 80 euron toppatakkien kanssa. En vaan repee enää tommoisiin hintoihin.