Nyt tulee ihan järkyttäviä lukuja:

Tulot: 6489,43€

Velat: 2005,58€

Ruoka: 390,95€

Budjetoidut menot: 865,61€

Budjetoimattomat menot: 1459,21

Tuloja oli palkkatulo lisineen, lopputili, keikkatöiden tulot (merkkasin jo tälle kuulle, kun eivät ole säännöllistä tuloa), asumistuki, lasten elatusmaksut, hoitoraha ja lapsilisät sekä jotain ihan pientä sälää (esim. möin yhden lipun eteenpäin). Summa on aikamoinen :)

Bensakuluja ei tässä kuussa tullut, mutta nähtävästi olin päättänyt työntää ne rahat suusta sisään, koska ruokakulut näyttävät räjähtäneen käsiin. Mulla ei ole mitään mielikuvaa siitä, mikä ois ollut noin erikoista, että piti budjetti ylittää n. 150 eurolla. Edes viikonloppuna tehdyn Helsingin reissun eväät eivät selitä tuota summaa kuin n. 40 eurolla. Pakastimestakin on syöty, joten ei senkään täyttäminen selitä tuota summaa...

Budjetoituihin menoihin sisältyy tällä hetkellä vuokra 671,20€, puhelinkuluja n. 50 eurolla, 72,67€  OPn vakuutus, sähköä n. 20 eurolla. Näillä pitäisi pärjätä vastakin.

Budjetoimattomat kulut myöskin kiipesivät ihan tolkuttomaan summaan. Jos summasta otetaan pois se vuokra, jonka olisin aikaisemmin maksanut vasta viimeinen pankkipäivä, jäljelle jää 788 eurolla selitettävää. Siispä tuohon summaan sisältyi Arcticin tilaus 181€, maksoin mokkulan viimeiset osarit kerralla pois (tätä ei siis ollut velkalistassa) 30€, DNAsta tuli vielä loppulasku 36€,  lapsille ostin sekä lelut että käytin parturissa yht. 25€, trafista loppulaskua, Ifistä laskua ja autosta loppulaskua, pyöräilykypärää, kissanruokaa, kumpparia ja talvikenkää itelleni, Hoplop-lippuja (summa tosin jo säästettynä), kävin hoitajan vastaanotolla, ostin tulijaisia, heijastinvaljaat ja parit joululahjatkin jo penskoille kuin myös toiselle tyynyn, yms. yms. tiiättekö sitä pientä sälää, mistä vaan näyttää kertyvän ihan järkyttävä summa, kun sitä sälää on tarpeeks. Aargh. Ja silti. Kaikki hankittu tuli tarpeeseen, puhelimen ja auton loppulaskuille ei vaan voi mitään ja viikonloppuna käyty reissu teki äärimmäisen hyvää monestakin syystä jokaiselle meistä.

Budjetoimattomiin kuluihin en merkannut ollenkaan lapsen lääkärissäkäyntikuluja. 620 euroa olisi nostanut summan jo tähtitieteelliseksi ja kuitenkin sain tuon kokonaisuudessaan takaisin vakuutuksesta, joten näen melko turhaksi noiden laskujen pyörittämisen kirjanpidon kautta.

Säästötilanne:

- OP 770,61€

- Seligson 472,58€

- Nordnet n. 745€

Laitoin vielä tänään viikonlopusta yli jääneet rahat säästöön, joten periaatteessa OPssa on se babystep nro 1. eli 1000 euron puskuri. Käytännössähän se on tämän kuun vuokra ja ruokarahaa, jos ei ala tänään laitetun hakemuksen päivärahoja kuulua muutamaan viikkoon. Tämän kuun lainojen erät ovat siis jo jemmassa ja osa on jo maksettukin tänään, joten niistä ei tarvitse huolehtia. Kyllä me pärjätään :)