Onpas taas tapahtunut kivoja juttuja. Arcticista sain taas kivan kokoiset bonukset eli päälle pari sataa euroa. Lisäks käytiin joulumarkkinoilla esittelemässä tuotteita ja sieltä tuli myyntiä toiset pari sataa euroa. Näistä laitoin pikkuisen palkkoihin ja maksoin yhden kirjanpitäjän laskun pois. Nuokin kirjanpitäjän laskut tarkistin, että mikä se viimeisin summa niistä on ja jostain syystä kokonaissummasta suli neljä sataa pois (päivitetty summa on sitten kuukausiyhteenvedossa). En ihan tiedä miksi noin, mutta ollaan tyytyväisiä tuohon.

Auton tuomio oli yllättäen se, että kertakorvaus napsahti tilille. Toki tuosta lähti aika iso omavastuu, mutta silti tiliä koristi eilen 560€ ekstrarahaa, jotka kyllä vilakkaan siirsin ylimääräisten lyhennysten tilille. Kyseisellä tilillä on nyt pikkusen vajaa seitsemän sataa, joten hieman polttelee työntää tuo summa johonkin. Tai sitten siinä ois kesälomarahaston korvaus. No ei. Kyllä se pitää laittaa velkojen lyhennykseen, mutta onko kohde auto itsessään vai tyhjennänkö klarnan? En tiedä vielä.

Verottajakin pääsi yllättämään positiivisesti. Oli tilille rapsahtanut tänään käyttämättömiä hyvityksiä 128 euroa. En todellakaan tiedä mistä nuo on peräisin, koska toissapäivänä ei omaverossa näkynyt mitään saatavia, mutta ihan sama. Otetaan, kun kerran annetaan.

Sen verran joulun kunniaksi olen raaskinut harrastaa hyväntekeväisyyttä, että ostin yhden joulupuu-lahjan, kun satuin sopivasti viimeisenä iltana Prismaan ja se kuusi törrötti keskellä käytävää niin, ettei sitä voinut olla huomaamatta. Yhdessä lapussa oli toiveena tytölle nukke ja kun tiesin, että Prismassa on myös alle kahdenkympin nukkeja niin nappasin lapun mukaan ja laitoin 16,90 euroa uuteen nukkeen. Tuli ihan hyvä mieli. Tässä kuussa ajattelin antaa myös kirkon ulkomaanavun ja Amnestyn kuukausiveloitukset mennä tililtä, vaikka en pitkään aikaan ole niitä nyt pystynyt antamaan veloittaa. Ja tässäkin kuussa vain tuo verottajan pikavoitto aiheuttaa tuon, että veloitukset saa mennä.

En tiedä, olenko aiemmin maininnut, mutta yksi noista palkkasaatavien kohteista on oma äitini. Joskus aiemmin kirjoitin, että vien lasten käytettyä tavaraa ja vaatteita siskolleni, jolla on paljon tiukempaa kuin meillä. No nyt äitini ehdotti, että hänen palkkasaatavistaan vähentäisin kaikki siskolleni viedyt vaatteet ja lelut ja summaksi on kaavailtu 250 euroa. Tuon merkkaan pois palkkaveloista, kunhan olen häneltä saanut kuittauksen asiaa koskevaan paperiin.

Tää saattaa kuulostaa aika paljonkin taikauskolta, mutta mie oon aika varma siitä, että raha on tavalla tai toisella riittänyt tässä perheessä sen takia, että olen antanut sitä myös pois. Olen aiempina vuosina auttanut jouluapu-sivun kautta (lähinnä joululahjoja vieraille lapsille) ja nyt tuon joulupuun kautta. Konttiin olen vienyt aika ajoin tavaraa ja jo noiden kuukausilahjoitusten lisäksi olen SPRn jäsen ja lunastan aina jollakin summalla sieltä tulleet kortit ja kalenterit. Samoin laitan joskus jonkin summan Pelastakaa lapsille ja muistaakseni olen heilläkin kuukausilahjoittaja (näitä pitäisi olla kolme yhdistystä, joihin ne kympit kuussaan menee). En siis pysty paljoon, antaisin enemmän, jos voisin, mutta hyvä edes näin.