Tai jotain muuta yhtä tyhmää. Tai ainakin siltä tää taas tuntuu. Jos alotetaan hyvistä uutisista:

MIUN TYÖSOPPARI JATKUU HUHTIKUULLE!

Tää on niin superhienoa, että en osaa muuta sanoa. Käytännössä mulla on siis yli puoli vuotta nyt taputeltu valmiiks, mikä tarkoittaa myöskin sitä, että jos jään työttömäksi mie saan tooosi paljon paremmat päivärahat, kun mun yrittäjäaikuset päivärahat pyyhkiytyy pois. Toki oisin saanut sen jo parin kuukauden pätkän jälkeen, mutta enempi parempi, koska mun ruhtinaalliset yölisät nostavat sitä ansiota, jonka mukaan päivärahat lasketaan. Lisäksihän tuo tarkottaa sitä, että tuosta melkein suoraan alkaa kesälomakaudet, joten äärimmäisen todennäköisesti mulla on pätkä jossain kesälomakaudenkin ajan eli syksyyn asti. Toisin sanoen töitä on aika varmasti vuodeksi eteenpäin, mutta se onko kesälomapätkä täällä vai muualla ratkeaa tältä osin jo tammikuussa, mikä on ihan ruhtinaallisen aikaisin verrattuna aiempiin paikkoihin. Kyllä mie tänne jäisin, jos vaan on töitä. Porukka on ollut tosi mukavaa ja työtahti just mulle sopiva. En keksi mitään huonoa tästä työpaikasta :D

Muistatteko ne miun hienot suunnitelmat maksaa verot veks joulukuussa ja niin pois päin? No ikinähän ei pitäis mitään suunnitelmia tehdä ainakaan minun, koska ne kusee aina jossain vaiheessa. Nyt kusahti HM-lasku. Tilasin syksyllä n. 360 eurolla vaatteita ja tilatessa olin kuulemma valinnut "Maksa lasku seuraavassa kuussa" -vaihtoehdon. Toki olin valinnut, kun ei enää lukenut tilimaksuvaihtoehtoa vaan luulin, että se on vaihtanut nimensä tuohon seuraava kuu -vaihtoehtoon. No tänäänpä paukahti lasku tuosta tilauksesta ja kyllä, H&M haluaa laskun kokonaisuudessaan maksettavaksi. Soitin asiakaspalveluun aika tulikiven katkuista palautetta ja antoivat peräti marraskuun loppuun maksuaikaa. Laitoin vielä palautelomakkeen kautta tulikiven katkuista palautetta ja päätin, etten enää ikinä tilaa tuosta putiikista mitään. Kun kerran tuolla tavalla on vara kohdella pitkäaikaista kanta-asiakasta, joka on aikas monta tonnia tuohonkin puljuun antanut niin nyt loppu. Jos on pakko käyttää henkkamaukan vaatteita ostan ne mieluummin meidän kaupasta ja tuen kaupungin työllisyyttä kuin käytän tuommoista postimyyntiä, jossa vedetään matto jalkojen alta.

Eli nyt mulla on käsissä 362,55 euron lasku, joka pitää maksaa viimeistään 30.11. Tokihan mulla on puskurissa 450€, mutta tää ei ole sen arvoista, että siihen koskisin. Asumistuesta oli tehty oikaisu mun vajaat tunnit -työsopparin perusteella ja 1.12 alkaen asumistuki on 420€. Ajattelin, että maksan laskun tuolla rahalla ja sitten lakkautan asumistuen kokonaan. Soppari nimittäin muuttui kokoaikaiseksi ja miun lisät nostaa ansiot semmoisiin summiin, että varmempi ja kivempi noin, kuin että makselen niitä joskus vielä takaisin tonni kaupalla.

Mua niin häiritsee kun en osaa yhtään arvioida paljon saan lokakuun lopussa tiliä, lomia ja lisiä ja jossain vaiheessa ois päivärahatkin kahdelta viikolta tulossa. Marraskuun lopussa ei tule lisiä, mutta silloin tulee kokoaikainen palkka, joten ajattelin, että säästän lokakuun tilistä kaiken yli 2000 euron menevän ja lisään ne marraskuun lopussa käyttövaraan. Toisaalta marraskuun lopussa ajattelin laskuttaa kaikki tekstit, joita tällä hetkellä on julkaistu kolme kipaletta eli 120€ on siellä varastossa. Seuraava 40€ on jo työn alla ja ens kuun aikana kerkeän kirjoitella muutaman lisää. Sen verran ainakin on menotkin lisääntyneet, että bensaa mene nyt paljon enemmän, kun on työmatka 44 kilsaa suuntaansa. Onneksi kaveri käyttää autoa rajan takana tankilla ja nyt pitää alkaa ottamaan kanisterillinen bensaa varastoon joka tankkaukselta niin ehkä vältyn kokonaan tankkaamasta Suomen puolella. Jos aikasemmin tankillinen kesti 4-6 viikkoa niin nyt taisin hurautella päälle kahteen viikkoon. Kallista on, joten ens vuoden alusta haen työmatkat pois etukäteen. Muutenkin verotusta taas jännään. Nimittäin kahtelin verokorttirajoja ja näyttäis siltä, että jonkin verran suuren suuresta joulukuun tilistä (kahdet lisät eli ihan sikana yötöitä) saattaapi mennä 40 prossan veroilla. No, ei voi mitään. Ja päivärahoihinkaan en meinannut verokorttia tilata, jotta ottaavat isommalla prosentilla. Lähinnä siks, kun en jaksa kaivella kaikista tietoja enää näin lähellä vuodenvaihdetta, jolloin kuitenkin tilaan heti uudet verokortit ja siks, etten halua palkan veroprossan nousevan.

No joo, kaikki tuntuu taas olevan vaiheessa tai levällään, mutta näillä mennään. Loppukuuksi on visalla 16 euroa, kolikkopurkissa 40 euroa ja tankkireissulle lähtee huomenna 50€. Vaikka koko ajan yritän muistuttaa itseäni, että puskurissa on ruokarahaa, jotenkin on sellainen fiilis, että rahat on ihan finaalissa, että kääk, mistä ruokaa lapsille? No vaikka pakastimesta :D Ja pikkukaupasta niin ei tule ostettua niin paljoa kerralla.