Jos vaikka Black Fridayssa tuli tuhlattua, hokasin aamulla kotiin ajaessa, että voisin vähän korjata tilannetta. Tai no, ei se mitenkään tuohon shoppailuun liittynyt, nyt vaan ajatukset käy taas ihan täysillä siinä, miten voisin velkoja saada nopeammin pois. Ja kyllähän mulla ajatus syttyi: mulla on matkatilillä 800€ ja puskurissa 500€. Mulla on myös Tuohi-luottoa pikkusen päälle 1300€. Joko arvasit? Tosiaan, iski kuin salama kirkkaalta taivaalta: kun tuota Tuohi-luottoa voin käyttää tarvittaessa uudelleen, miksi makuutan rahoja tilillä ja kartutan korkoa tuolle velalle? Sitä paitsi, nyt on verojen, lindexin ja ikean maksun myötä hävinnyt kuukausittaisista lyhennyksistä melkein 300€, joten matkatilinkin saisin noilla säästettyä kolmessa kuukaudessa takaisin. Tai sitten saisin esim. Klarnan maksettua taas kolmessa kuukaudessa pois...

No ihan vielä en puskuriakin tyhjentänyt Tuoheen, mutta matkatilin sinne tyhjensin ja kun ei sinne ollut vielä kirjautunut perjantainen maksu, yhteensä siis nyt on maksettu 858€ Tuohta pois. Katselen torstaisen tilin ja päätän sitten laitanko siitä suoraan esim. pari sataa ja loput puskurista vai kippaanko puskurin kokonaan Tuoheen, koska sitä tosiaan voi käyttää tarvittaessa uudestaan.

Työrintamakin näyttää otolliselta velanmaksun kiihdyttämiseen. Vihdoinkin olen saamassa sopparin jatkosta ja sehän kestää 29.4 asti, jos puheissaan oh pysyy. Kokoaikaisen oli pyytänyt vaikka tarjosin osa-aikaista, koska on alkanut pyydellä iltavuoroihinkin. Itse en noista kovin ole innostunut, koska lastenhoito aiheuttaa aikamoisen ongelman (on eri asia viedä lapset nukkumaan jonnekin, kuin lykätä ne koko illaksi hoitoon ja yrittää saada pikanopeasti unille ennen puolta yötä, jotta jaksaisivat herätä hoitoon. Ja eihän ne jaksa.), joten en ole luvannut vielä tehdä yhtään iltaa. Tosiaan hoitajaa en lapsille saa kotiin, joten niiden raijaaminen jostain iltakympin jälkeen ja nukkumaan saanti venyttää niiden iltaa kohtuuttomasti, kun ottaa aamuherätyksen huomioon. Ja tottakai tuo merkkaisi sitäkin, että 9 vapaata olisi aika äkkiä taas 6 vapaata ja olen huomannut nyt, että erään sairauteni vuoksi tämä on ainoa työaikamuoto ja työvuoromäärä, jonka jaksa oikeasti kokoaikaisena tehdä ainakaan tätä työtä. Sitä paitsi. Jos mun pitää tehdä samaa listaa täällä asti, kuin pitäisi tehdä paljon lähempänä kotoa, mun olisi ihan sama hankkiutua lyhyemmän työmatkan päähän töihin. Mutta, katsotaan nyt lykkääkö se oikeesti joskus iltavuoron vaikka olen sanonut, etten saa lastenhoitoa järjestettyä iltavuorolle. Jos tiukka paikka tulee, voin jättäytyä työttömäksikin. Sen verran ovat taas kuukauden maksut pienentyneet, että aina vaan paremmin pärjäisin työttömyysturvallakin. Ja itse asiassa nyt on tullut kuusi kuukautta palkkatyötä täyteen, joten yrittäjän aikaiset päivärahat ovat poispyyhitty. Hip hurraa!