Säästötilien kautta on siis pyörähtänyt maaliskuussa iso määrä rahaa, mutta läheskään kaikki ei valitettavasti ole jäänyt sille tielleen: 75€ Nordnettiin, päivärahoista laitoin säästöön 176€, samoin ensimmäisen palkan 356,6€, myös lapsilisistä säästöön meni 100€ ja kuun toinen palkka 343,93€. Suuri osahan on semmoisia rahoja, jotka olen palauttanut aiemmin säästöistä ottamieni rahojen tilalle. Aidosti saldo on kasvanut Nordnetissä ja kuun toisen palkan osalta säästöissä, koska se on vielä ainakin kokonaisuudessaan jemmassa. Olen kyllä valmis sitä käyttämään, kunhan tiedän paljon saan päivärahaa maaliskuun osalta. Pääasia on kuitenkin maksaa velkaerät ja elämä ja sitten vasta säästää hätävararahastoa suuremmaksi kuin 1000 euroa.

Säästötilanne tällä hetkellä:

- OP 1337,42€

- Seligson 486,07€

- Nordnet 801€

eli yhteensä 2624,49 euroa. Ja nyt sitten ongelmat, jotka alkavat nostaa päätään:

- onko järkevää pitää tilillä yli tuhatta euroa, siirtäisinkö rahastoihin ylimääräiset?

- velkaa on vaikka muille jaettavaksi, miksi en maksaisi ylimääräistä tai jopa jonkun velan kokonaan pois?

Tällä hetkellä ajatukset pyörivät seuraavia ratoja:

- jokainen euro on korvamerkitty johonkin tiliin eli esim. harrastustilillä on osa, osa (itse asiassa suurin osa) on matkatilillä, osa taas tulevan "kesän rahastossa" yms.

- jos lapsi sairastuu, mulla pitää olla ensin rahaa maksaa se lasku ennen kuin voin hakea korvaukset vakuutusyhtiöltä. Esim. viime syksynä olisin ollut varsin liemessä, jos en olisi pystynyt maksamaan n. 500 euron labralaskua.

- jos nyt yllärinä tulisi lähiomaisen hautajaiset, olisi ainakin arkkurahat kasassa. 

- olen osakkaana eräässä asunto-osakkeessa, jonka taloyhtiöön näyttää olevan tulossa yhtä jos toistakin remonttia. Lisäksi tuo asunto itsessään kaipaa remonttia.

Eli kaikenlaista yllättävää tai nurkantakana jo kurkkivaa, mutta ei kuitenkaan vielä tapetilla olevaa rahanmenoa voi tulla milloin vain. Siispä kysymys nyt kuuluukin: mitä sinä tekisit?