Kommentissa oli toivottu hieman tarkempaa selontekoa mitä tässä perheessä syödään, joten täältä pesee. Ensin tosin ajattelin, ettei tämä kuukausi ole ehkä paras mahdollinen esimerkki, koska

a) ensimmäisestä viikosta kolmisen päivää oltiin miehen eväillä

b) tästä viikonlopusta yhden päivän olin Ilosaarirockin eväillä ja lapset mummin eväillä

c) ruokaraha on minimaalinen, koska tämä äiti hassas rahaa lasten vaatteisiin (tästä lähemmin omassa postauksessa)

Mutta päätinpä kuitenkin tehdä seurannan nyt. Eli ensimmäinen viikko, olkaa hyvä:

1.7 söin juustomunakkaan ja cocktailpiirakoita aamupalaksi eli ennen töihin lähtöä. Töissä oli eväänä jauhelihakastiketta ja pikkuporkkanoita. Nämä siis jo kotona olleista ruoka-aineista rakennettuja.

1.%20vkon%20kuitti%202.jpg1.vkon%20ostokset.jpg

2.7 nöyrryin käymään kaupassa, kun meinasi eväs loppua jo ennen lasten saapumista. Tuon jätskituutin huitasin huiviin heti iltapalaksi eli töistä tullessani kuin myös lisää cocktailpiirakoita. Illalla aamupalaksi Jutta Gustafsbergin superdieettiaamupalamössön eli alla olevaa herkkua. Tätä siis tarkoittaa tästä lähtien, kun sanon "aamupala".  aamupala.jpg

Töihin taasen evääksi jauhelihakastiketta ja pikkuporkkanoita.

3.7 kävin aamupalalla miehen luona eli kaurapuuro ja pari leipäpalasta höysteillä aamulla ja iltapäivällä uusia perunoita ja kalaa. Illalla tein mulle ja lapsille makaronilaatikon. Tuohon laatikkoon meni toinen tarjousmaidoista, muutoin ainekset olivat jo kotona. Samana iltana tuhottiin tuo pullapitko, kun äiti tuli käymään. Töihin sen ajattelin, mutta en muistanut :)

4.7 normaalissa vrk-rytmissä, joten mulle aamupala ja lapsille aamulla hapankorppua höysteillä (toiselle kinkkua ja toiselle juustoa) sekä maitoa. Päivällä makaronilaatikkoa. Illalla keitettyjä kananmunia, kuvassa olleita leipäviipaleita (jotka jäi äidin syötäväks) ja hapankorppuja. Joo, en jaksanut panostaa hirveästä tähän ruokailuun.

5.7 aamulla söin vanhaks menossa olleen raejuustopurkin. Luulisin lasten syöneen hapankorput, en muista eikä kalenterissa lue. Päivällä söivät hampurilaiset (itse paistoin pihvit pakkasesta ja sulatin sämpylät eli ainekset oli jo valmiina) ja itse lopettelin makaroonilaatikon. Illalla olivat lapset ukin eväillä ja mulle mies kokkas.

6.7-8.7 siis oltiin miehen eväillä. 8.7 illalla aamupala ja töihin evääksi kanakastiketta ja herneitä.

Pienesti jouduin täydennosostoksia tekemään viikon aikana:

1.vkon%20t%C3%A4yd.ostokset.jpg

ja kyllä, siellä näkyy Prisman käynnin yhteydessä täysin turha, mutta ah, niin mieltä ylentävä jäätelöostos. Se oli herkkua!

Huomaan kyllä itsekin, että ostoksista puuttuu hevi-osasto kokonaan. Lähinnä siksi, että joskus niitä menee ja joskus ei. Tiedän aika hyvin mikä meillä tekee kauppansa ja muuta on turha ostaa happanemaan. Kuitenkin hinta vaikuttaa paljon milloin ostan mitäkin, alennukset varsinkin ja töistä tullessani en välttämättä jaksa paneutua asiaan sen enempää varsinkin, jos kotona muistelen olevan jotain valmiina.