Tammikuun alussa tein ansiosidonnaisen päivärahan hakemuksen, kuten joka kuukausi. Lähetin palkkakuitin ja odottelin saavani muutaman kympin päivärahaa, kuten aikaisempinakin kuukausina. Yllätys oli suuri, kun kassa kertoi minun ansainneen joulukuussa n.4700 euroa ja tehneeni töitä 224 tuntia. Päätös lähinnä nauratti. Mitään en ollut laskenut päivärahojen varaan, joten oli vara nauraa, mutta onhan nuo nyt älyttömät perustelut. Jos ansiot olisivat oikeasti noissa sfääreissä en varmasti vaivaisi kassaa hakemuksillani ja tuommoisen työtuntimäärän tekeminen on fyysisesti mahdotonta. Minä vain ajan taksia, en asu siinä autossa.

Se ainoa syy, miksi kassa päätyi tuommoisiin lukemiin oli se, että marraskuun palkkakuitti oli päivätty 1.12 ja joulukuun palkkakuitti oli päivätty 31.12. Näin tehtiin, koska yrittäjä halusi kohdistaa joulukuun palkan oikealle vuodelle. Tämän sanoin kassalle, mutta he halusivat välttämättä tuijottaa sokeasti tulorekisterin maksupäiviä. Ajattelin, että teen valituksen, mutta ensin halusin nähdä mitä päättävät tammikuun hakemuksesta. Ounastelin, että tammikuusta pitäisi saada tällä logiikalla normaalit päivärahat ja ounastelin oikein. Suoraan sanoen kassalle olisi tullut paljon halvemmaksi, jos olisivat heittäneet ne muutamat kympit joulukuusta ja jokusen satasen tammikuusta, mutta en valita (enää). Näin sain enemmän säästöön, joten kiitos.

Noille säästöille on ollutkin käyttöä. Jo joulukuussa päädyin ostamaan migreenejä vähentävät tyynyt sekä lapsille että uuden itselleni. Edellinen tyynyni on jo viitisen vuotta vanha ja ehdottomasti olen todennut sen olevan hintansa väärti, joten parisen vuotta harkitsin tuota hankintaa lapsillekin ja nyt sen tein. Tyynyt olivat markkinatarjouksessa 70 euroa kappaleelta. Tiedän. Ihan järkyttävä hinta tyynystä, mutta elämäni kärsineenä paskoista tyynyistä, joita pitää uusia puolivuosittain, en ole katunut hetkeäkään tuota ihmetyynyn ostamista.

Muutoinkin on ollut taas se aika vuodesta, kun on pitänyt panostaa omaan terveyteen ja työkykyyn. Koska ilman ensimmäistä ei ole jälkimmäistä, suostuttelin itseni menemään hierojalle. Opiskelijahierontana urheiluhierontaa. Hinta on 25 euroa tunnilta. Toki ei lähellekään sama kuin 80 euron fysioterapiat, mutta close enough. Opiskelijahieronta sopii paremmin mun kukkarolle ja tekee tehtävänsä. Ensimmäinen kerta oli viime viikolla ja sen verran järkyttävä kokemus, että varasin jo toisenkin kerran (olisin varannut lisääkin, mutta kalenteriin ei ollut avattu aikoja). Miten sitä voi olla niin tyhmä, että päästää hartiat huutokuntoon? Tällä kertaa hieroja lähestyi asiaa ihan uudesta kulmasta ja hieroi mun rintalihakset    (ei ikinä ennen). Vaikka pöydällä maatessani suhtauduin asiaan hieman epäillen, mutta ajattelin että vatkatkoon, onhan tässä tunti aikaa, huomasin pois kävellessäni, että ryhti ja varsinkin rinnan alue taisi kuitenkin hieman aueta. Hyvä niin.

Lisäksi tein taas ison tilauksen Arcticin tuotteista ja harkitsen vakavasti yhteensä 285 euroa maksavaa ravintovalmennusta. IBS-oireet ovat sen verran mutkikkaita, että kuntosalin pt nosti suosiolla kädet pystyyn asian suhteen. Löysin sitten toisen ja varsinkin erilaisen koulutuksen saaneen, joka ainakin vielä olisi halukas ottamaan haasteen vastaan. Tavoitteena olisi saada syömiset siihen kuosiin, että jaksan salilla tehdä liikkeet muullakin kuin vitutuksen voimalla (onneks edes sillä. Viimeksikin oli niin heikko olo, että käpy meinas palaa itteni kanssa.). ja ehkä jopa saada kiloja vielä alaspäin. Mietin vaan vieläkin voiko joku vieras oikeasti auttaa mua syömään oikein, kun en itsekään aina pärjää tämän vatsani kanssa.

Viimeisin hankinta liittyy lähinnä koko perheen mielenterveyteen. Joulun jälkeen kakarat ovat säännöllisesti narisseet, että netti lagii, kun pelaavat. Ihan sama, pelaavatpahan vähemmän (ei oikeasti ole vaikuttanut määriin mitenkään), ei vaikuta mun nettisurffailuun, joten uutta ei ole tulossa. Paitsi, että on alkanut vaikuttaa minunkin nettisurffailuun. Mulla on käytössä sekä kone, joka on hengissä enää suuren kirjanmerkkivalikoimansa takia (saako noita mitenkään siirrettyä toiselle koneelle?) että kone, jonka sain joululahjaksi. Ensimmäinen vaatii nykyisin, että mokkula on usbilla kiinni koneessa, jos meinaan, että se löytää koko päivänä nettiä. Jälkimmäinenkin haluaisi, että mokkula on kyljessä kiinni vaikkei vielä usbin päässä tarviikaan olla. Sitten on nuo lapsukaiset, jotka haluavat, että mokkula on lähellä konsolia (olevinaan toimii paremmin näin) tai tablettien vieressä, kun niitä kattoovat. Eli hermo alkaa mennä jokaiselta. Päätin tänään tilata edes väliaikaisen perherauhan modeemin muodossa, joten satanen menee sinne.

Yksi uuden vuoden lupauksistani oli lisää kokemuksia ja taitoja. Jo vuosi sitten meinasin käydä naisille suunnatun itsepuolustuskurssin, silloin vielä jänistin (enhän voinut itseeni sijoittaa 39 euroa). Nyt sen maksoin ja vieläpä sekä itselleni että kummallekin kersalle. Yhdessä lähdetään jumppaamaan ja jumpan hinta on yht. 60 euroa. Hiihtolomalla tyttö pääsee jumppaamaan yksin eli cheerleadinginleirille (95€). Yritin puhuttaa poikaakin jollekin Pokalin leireistä, mutta ei nyt syttynyt. Lupasi syttyä kesällä.

Mutta, jos on rahaa mennyt niin on sitä vahingossa säästettykin. Töissä tein mokan, jonka luulin jäävän omaksi vahingoksi. Tämän hintalappu ois ollut 70,50 euroa, mutta onneksi tuon saikin korjattua ihan muuta kautta ja oma kukkaro väisti luodin. Lisäksi tytär hävitti uskonnon kirjansa joulun jälkeen ja sitä on etsitty sieltä ja täältä ja ympäri kyliä. Eilen jo meinasin tilata uuden kirjan n. 40 euroa, mutta onneksi kirja löytyi vahingossa juuri ennen tilausta.