Sain elämäni ensimmäisen kiristyskirjeen. Se oli saapunut tässä blogissa mainittuun sähköpostiin jo 11.3 ja pääasiassa sisältö oli "rahat tai nolaan sut täydellisesti" -tyyppinen kirjoitus. Tyyppi halusi 2.000USD bitcoinseina 72 tunnin sisällä eli maksu olisi pitänyt suorittaa 14.3 mennessä. Jos näyttäis siltä, että mulla ois ihan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia lähettää rahoja, hän saattaisi nöyrästi pyytämällä antaa 48 tuntia lisäaikaa eli viimeinen takaraja ois ollut 16.3.

Jotenkin tuo kirje ei hirveesti heilauttanut mussa mitään. Se tuli ihan väärään sähköpostiin, jos hän aikoi uskottavasti uhkailla "masturbaatiovideon lähettämisellä kaikille kontakteilleni". Mitään videota ei ole vieläkään lähetetty kenellekään. Hetkeäkään en ole edes ajatellut lähettää mitään rahaa kenellekään. Jos joku haluaa nähdä niin paljon vaivaa, että tekaisee minusta tuommoisen videon niin minkäs teet. Vaikka tuommoisen saisin pääasiallisessa käytössä olevaan sähköpostiin lähtölaskennan kanssa, en siltikään maksaisi mitään.

Aluksi meinasin tehdä ihan rikosilmoituksen asiasta, mutta sitten päädyin vain lähettämään kirjaamoon ruutukaappaukset viestistä ikään kuin tiedottaakseni, että tämmöistä on taas/edelleen liikkeellä. Poliisista vastattiin sähköpostiini seuraavana päivänä ja ohje oli hävittää kyseisenlaiset postit avaamatta ja vaihtaa salasana sähköpostiin sekä kaikkii muihin palveluihin, joihin kirjautuu samalla tunnuksella. Näinpä tein paitsi, että en ihan.

Pari päivää tuon jälkeen sain toisen kiristyskirjeen. Tällä kertaa CIA:n agentti Betty Simmons varoitteli minua huhtikuun alussa tapahtuvasta suurratsiasta, jossa pidätetään 2000 pedofiilia. Jos olisin pikimmiten lähettänyt Bettylle 10.000USD bitcoinseina, hän olisi ystävällisesti hävittänyt minun tietoni tuon jutun aineistosta.

Sen verran utelias siis olin, että tuon postin avasin, mutta en ihan niin hölmö ole, että mitään liitteitä oisin klikannut auki. Tässä nyt odottelen millon agentit koputtelee ovelle, koska en ole lähettänyt ensimmäistäkään bitcoinia kenellekään minnekään. Enkä tule lähettämäänkään.