11.12 tipahti tilille veronpalautuksia 900 euroa 42 senttiä. Pitkään ja hartaasti mietin mitä noilla rahoilla tekisin. Yksi vaihtoehto oli maksaa Varma pois. Viime metreillä keksin toiseksi vaihtoehdoksi maksaa Tuohi pois ja näin saada 50€ lisää käyttövaraa budjettiin. Loppujen lopuksi kumpikaan ei toteutunut.

Ensimmäisenä maksoin jo ajat sitten lupaamani könttäsumman palkkavelkoja eli sinne meni 200€. Seuraavaksi maksoin visalle kaiken mitä olin kortille velkaa aiemmilta kuukausilta käyttöä, joten sinne hurahti 315 euroa. Sitten kävin tytön kanssa jouluostoksilla, johon kului aika tarkkaan 190€ eli lahjoja, ruokaa, kynttelikönkin jouduin uusimaan, kun entinen meni rikki ja vihdoin investoin itselleni uuden kaulaliinan. Ostin myös joulukukat itselleni, joita ilman ei näytä joulumieli minuun asettuvan enää ollenkaan.

Ylimääräisten lyhennysten tilille meni siis loput eli rapiat vaille 200 euroa. Tuolla tilillä on nyt jemmassa 529 euroa odottamassa sitä, miten saan laitettua säästöön kuun vaihteen palkasta (tulee siis koko työsuhteen eli viiden viikon peruspalkka ja kahden viikon lisät) ja tammikuussa tulevasta kolmen viikon lisistä ja lomakorvauksista. Josko sitten jo olisi jonkin velan koko summa oikeasti ylimääräisenä rahana säästössä ja sen uskaltaisin maksaa poiskin. Lisämietintää aiheuttaa lupaus kirjanpitäjälle lyhentää velkoja sekä kuun vaihteessa että lisää tammikuussa. Luulen, ettei odota kovin suuria summia, mutta haluan nyt kiristää tätäkin lyhennystahtia. Jos ei muuten niin pienet kertasummat molemmista tileistä ja sitten palautan kuukausittaisen lyhennyksen takaisin ohjelmaan vaikka olisin työttömänä.