Onpahan ollut kevät. Periaatteessa maaliskuun puolesta välistä on meidänkin kolmikko nököttänyt pääsääntöisesti kotona. Etäkoulua käytiin koulujen avaamiseen asti vaikka hermot meinas palaa jokaisella meistä ja moneen kertaan. Pari viikkoa sitten huomasin, että kotiaresti alkaa vaikuttamaan jo omaan mielialaankin, joten muutaman viikon tauon jälkeen palasin takaisin taksitöihin. Vaikka onkin sattunut myös päivä, jolloin ei ollut yhtään asiakasta, on ollut erittäin mukavaa päästä pois neljän seinän sisästä tilaan, jossa kuulen omat ajatukset ilman taustahälyä.

Erittäin suurella mielenkiinnolla olen seurannut facebookin sijoittamiseen keskittyviä ryhmiä ja keskustelua pörssin laskusta sekä siitä, joko ostetaan vai vieläkö odotellaan. Porukka tuntuu jakautuvan niin hyvin kahtia, että päätin ainakin yrittää jatkaa sijoittamista siitä, mihin se jäi muutama kuukausi sitten. Jo olemassa oleviin rahastoihin siis olen jatkanut sijoittamista pienillä summilla. Sen verran tuli uusi käännös, että kävin jo perustamassa Nordeaan arvo-osuustilin ja sitä kautta aion pienillä summilla sijoittaa suoriin osakkeisiin. Tätä mietin pitkään, millä sen itselleni perustelen ja tähän päädyin:

- osakkeiden hinnat eivät todellakaan ole enää samalla tasolla kuin esim. vuoden vaihteessa

- eräs elämäni tavoitteista on kokeilla tämäkin tie, joten haluanko todella jättää tämän tilaisuuden käyttämättä? (vastaus on päivänselvä En.)

Millä sitten perustelen sen, että voin laittaa rahaa tämmöiseen "uhkapeliin" enkä käytä niitäkin roposia velkojen nopeampaan maksuun? Tiedän, ettei osakkeiden tuotto nouse siihen, mitä maksan korkoja ja kuluja monestakin lainasta. Kuitenkin pyrkimykseni on kattaa elämämme kuluja muilla kuin yhteiskunnan tuilla ja päivärahoilla ja sijoittamisen näen yhtenä tapana päästä tähän tavoitteeseen. Siispä arvo-osuustili auki, osakesijoittamista opiskelemaan, inderes tutuksi ja aina, kun siirrän summan Nordeaan sama summa pitää olla laittaa niihin velkoihin, joista lyhennän vain pääomaa. Reilu diili, eikö? Muut velat lyhenevät maksuohjelmansa mukaan, joten niistä ei ole mitään tunnontuskia. Lisäksi mun pitäisi varmaankin alkaa kiinnostua asuntosijoittamisesta (lähinnä siis sen asunnon takia, joka jo pyörii käsissä), joten jos on jotain vinkkejä siihen, mistä tuota alkaisin opiskelemaan niitä otetaan kiitollisena vastaan.

Varmaan teillekin on jo tullut verotuspäätökset? Tuliko palautuksia? Päätös tuli minullekin ja tänä vuonna saatavat palautukset hipovat asteikkoni yläpäätä. Tulossa on 1220€. Ihana summa, jolle on jo käyttökohteet mietitty valmiiksi. Tänä vuonna ei taida tarvitse miettiä huvipuistoja edes omassa kaupungissa saati, että lähtisi tuommoisen takia tien päälle, joten tuosta summasta lohkeaa loput palkkavelat ja pari "ylimääräistä" lyhennystä kirjanpitäjälle (ilman häntä ei noita palautuksia varmaan tuliskaan). Ehkä myös jotain jää säästöön. Lisäksi odottelen mielenkiinnolla PKOn ylijäämäpalautusta, jonka pitäisi tulla 25.5.

Helmikuussa hain vielä sairaanhoitajan kesäsijaisuuksia, mutta tänä vuonna eivät enää edes tarjonneet mitään. En loppujen lopuksi ole ollut kovin yllättynyt tuosta. Enkä edes niin kovin harmissanikaan enää. Mulla on töitä edes jonkin verran ja tällä hetkellä paras ammatti kaikista tähän astisista, joten nautin ja toivon, että pikku hiljaa alkaa tälläkin alalla vilkastua.