Työttömyyden aiheuttamat järjestelyt ovat jatkuneet lähinnä entisten työntekijöiden kanssa sovitun option käytöllä: kerroin jo vuosi sitten, että jos jään työttömäksi olemme sopineet, että voin pitää taukoa palkkasaatavien lyhentämisest. Yhden kanssahan tätä ei tarvitse käyttää, koska olen jo maksanut hänelle kaikki saatavansa. Toisen kanssa teimme omanlaisen järjestelyn, mutta kolmannelta kysyin sopiiko tuon viisikymppisen kanssa pitää nyt taukoa ja kuittaan veronpalautuksista jonkin verran kerralla pois. Tämä hänelle sopi. Vielä mietiskelen ehdotanko kirjanpitäjällekin toisenlaista lyhennysohjelmaa kuin kiinteä 50€/kk, mutta en todellakaan pääse pohdinnassa eteenpäin itseni kanssa. Toinen vaihtoehto siis olisi se, että lopetan tuon kiinteän kuukausilyhennyksen ja säästäisin aina yhden laskun summan, jonka sitten kerralla maksaisin pois. Toisaalta nyt, kun olen poistanut yrityksen alv-rekisteristä velka lyhenee nykyiselläkin menetelmällä aiempaa paremmin, koska kirjanpidon tarvitsee tehdä vain kerran vuodessa tilinpäätöksineen.

Toisaalta. Olen yhdistänyt kaikki jo aiemmin aikaansaadut säästöt esim. liittymien vaihdosta ja kirjakerhon lopetuksesta summaksi, jonka olen merkannut siirtyväksi joka kuukausi ylimääräisten lyhennysten tilille. Tähän summaan lisäsin myös nuo palkkasaatavien lyhennysten loppumisesta jäävät 150€. Ja tuohon summaan lisäisin tuon kirjanpitäjän lyhennyksen, jos sitä edes ehdotan. Ajatus on siis siirtää se summa erilliselle tilille ja säästää tästä eteenpäin aina jonkin lainan koko saldo ja kerralla lyhentää se pois. Joka kuukausi en tiliä tyhjennä, koska se saa olla tiukkojen aikojen vararahastokin. Katsotaan nyt mitä teen asialle...

Tarhan maksupäätösvääntö päättyi työsopimuksen lähettämiseen ja nollan euron maksupäätökseen.

Mestari-kisälli-koulutus ainakin silmäilemääni paikkaan päättyi hutiin. Yrittäjät etsivät siis alihankkijaa pakkaamiseen eli olisi pitänyt toimia y-tunnuksella tai kevytyrittäjänä. No y-tunnus on vielä pöytälaatikossa, joten sinänsä tuo ei ois ollut ongelma, mutta kyselin työkkäristä mitään tulorajoja, milloin katsotaan yrittäjäksi ja päivärahat palaa ja vastaus oli varsin mielenkiintoinen. He eivät katso mitään summia vaan työmäärää. Aika herkästi katsotaan yrittäjäksi ja jos työtä on vähän, sen katsotaan kuuluvan yrittäjän riskiin eikä sitä haluta kompensoida yhteiskunnan varoin. Kiitos, tämäpä riitti tästä aiheesta eli alihankintaan en lähde millekään firmalle mihinkään toistaiseksi. Yrittäjän kanssa juttelin vielä koulutuksen jälkeisestä ajasta ja toiveestani työllistyä ja varsinkin palkansaajaksi, mutta se ei nyt toistaiseksi ole hänen suunnitelmissa, joten päätimme hylätä tämän asian.

Tänään sain puhelun te-keskuksesta ja sovimme, että hakeutuisin työnhakukurssille (kyllä, tää voi olla ihan oikeasti tarpeellinen juttu) ja laittoi vielä linkit sähköpostiin, mistä niitä löytäisin. Tuon lisäksi halusin ammatinvalintapsykologille, koska oikeasti olen nyt vähän eksyksissä näiden asioiden kanssa. Mistään osaamisestani en halua lopullisesti luopua, mutta en ole ihan varma haluanko enää toimia tässä tai muussakaan jo kokeilemassani ammatissa, joten ehkä tuokin psykologi voi olla ihan tarpeellinen juttu. Kunhan vaan muistaisin kysyä saanko tuon kurssin aikana käydä keikkailemassa...

Keikkakalenteri on siis ollut auki maanantaista lähtien ja jos keikkojen tahti jatkuu samanlaisena hamaan maailman loppuun asti, mie pärjäisin paremmin keikkalaisena kuin edes pätkäläisenä. Joka päivä on ollut monta paikkaa mistä valita vaikka rajasin jo heti aamuvuorot pois. Uskomatonta, mutta toisaalta ilahduttavaa. Vähän pelkäsin, että taas päällä olevat säästökuurit rajoittaisivat keikkalaisten ottamista, mutta ainakin jos on liikkumahaluja yhtään Tikkamäkeä pidemmälle, töitä on niin paljon kuin haluaa tehdä. Minähän päätin taas viime viikolla, että nyt pidän neljä viikkoa lomaa kerrankin putkeen. Että olen lasten kanssa ja vedän lonkkaa niin, että menevät sijoiltaan. No, mun pää levis jo tiistaina tähän olemisen sietämättömään raskauteen, lapset ovat isällään maanantaihin asti enkä oo saanut mitään järkevää aikaa viimeiseen kolmeen päivään. Siispä annoin periksi ja nappasin itselleni keikan su-ma yöksi isoon valkoiseen taloon :)