Arvasin, että pää tekisi tepposia heti, kun on ostettava jotain. Tilasin pojan ostoksia koulun pikku yrittäjä -päivää varten (perustavat kaverin kanssa kaupan) ja heti ajattelin, että tilaan ne laskulle. Piti ihan keskustella itseni kanssa miten ei laskulle nyt enää tilata, lapseltakin veloitan ostoksen heti, joten miksi minä tarviin maksuaikaa ja jos tarviin niin sitten en tilaa mitään itselleni. Kyseessä oli niinkin iso ostos kuin kaksi karkkiämpäriä ja niin suunnattoman suuri summa kuin 20 euroa. Tämän kuitenkin loppujen lopuksi maksoin heti tilatessa ja se oikeasti tuntui oudolta ja ehkä vähän pahaltakin. En ymmärrä miksi laskun maksaminen ei tunnu yhtä pahalta, mutta jonkin tuotteen maksaminen heti aiheuttaa vatsan väänteitä.

Seuraava koitos tapahtui torstai-iltana, kun löysin koirasta pari punkkia. Olihan se punkkipanta ollut mielessä jo maaliskuusta lähtien, mutta se vaan jäi. No ei jäänyt enää. Punkin metsästyksen jälkeen kirmasin nettiin, hain punkkipantavaihtoehdot ja katsoin pari kauppaa, joissa toisesta sai laskuun laskutuslisän ja toimitusmaksun, mutta toisesta sai laskun ilman lisiä ja toimituksen liikkeeseen eli ilmaiseksi. Sen valitsin ja ensi viikolla saisi pannan hakea käyttöön. 

Nyt pitäisi malttaa olla ostamatta yhtään mitään. Edellisen postauksen kommenteissa kysyttiin sainko nyt maksettua kaikki osamaksutkin. Lukuunottamatta Kelan takaisinperintää ja oman puhelimeni osamaksua (kummatkin korottomia ja kuluttomia) kyllä, sain maksettua kaikki osamaksut. Mutta. Mulla jäi noin viidelläsadalla eurolla laskuja, jotka eivät olleet vielä erääntyneet, mutta jotka ajattelin muuttavani osamaksuiksi tai siirtäväni eteenpäin. Lainan antajan sivuilla oli jostain kumman syystä mahdollisuus hakea korotusta lainaan ja hainkin (koska miksikäs ei) viidensadan korotusta. No en ollut yhtään yllättynyt, että sitä ei tullut. Tosin tuon hakiessani lainan antaja katsoi, että minulla on velkaa päälle 22 tuhatta euroa, vaikka sitä on oikeasti enää se 17.500 euroa. Ajattelin, että laskujen muuttaminen erämaksuiksi olisi todella helppoa, mutta oikeastiko alan heti kerätä uutta osamaksuvelkaa. Sitten mietin, että nostan pankin luottoa, maksan laskut ja taas viiden kuukauden ajan lyhennän tuota luottoa 120€/kk lainan erän eli 220 euron päälle. Ja taas lainaerät melkein tuplaantuvat vaikka nyt sain todella hyvin käyttövaraa lisää. Sitten päätin, että maksan pienen torkkumaksun jokaisesta laskusta (neljä kappaletta) ja siirsin niiden eräpäiviä, toiset kauemmaksi, toiset lähemmäksi. Tällä tavalla niistä aiheutuu vähiten kuluja, korkoa ja ihan vaan harmia.