Valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös minunkin kiinteähintainen ja oikeasti halpa sähkösopimukseni alkaa tulla tiensä päähän. Joulukuun alusta pitäisi astua voimaan uusi sopimus, joten sähköfirman edustaja soitti viime viikolla ja tarjosi pikkusen päälle 10c/kWh sopimusta. "Mennäänkö tällä jatkossa?" herra kysyi ja minä vastasin, että ei mennä. Kevään ja kesän ajan olen mietiskellyt, josko ensimmäistä kertaa elämässäni uskaltautuisin ottamaan pörssisähkösopimuksen ja nähtävästi näin nyt sitten tein. Pitäisi ladata lastenkin kännyköihin Fingridin sovellus ja teroittaa mikä on se hintaraja, että sähkölaitteita saa käyttää "normaalisti" ja minkä yli mentäessä luetaan kirjoja kynttilän valossa.

Uusi sopimus alkaa 4.12.23. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, joten katkaista voin milloin vain. Perusmaksu on 4,5€/kk ja energian hinta on Spot+marginaali 0,45c/kWh. Lisäksi sopimuksessa on mahdollista kiinnittää hinta esim. kuukaudeksi, mutta tuosta pitää vielä perehtyä miten tuon teen ja miten nopeasti se tulee voimaan.

Joskus lupasin tehdä oman postauksen vakuutuksistani. Mielessä on asia ollut, mutta enpä olis lupausta tehdessäni arvannut miten vastenmielinen urakka tuo on. Lisäksi kesäkuussa sain puhelun vakuutusedustajalta, joka sekoitti pakkaa kertomalla, ettei kotivakuutusta saisi enää kytkeä lasten vakuutuksiin ja että voisin saada melkolailla samaan hintaan henkivakuutukseni myös toisen yhdistyksen jäsenyydellä. No, tuo jäsenyyskikkailu laskettiin euroiksi elokuun puolessa välissä ja totesin vain, ettei maksa vaivaa. Mutta tuo kotivakuutuskikkailu. Aargh. Lasten vakuutusta ei ole enää myynnissä sellaisenaan, joten kytköksen poistaminen vaatii vakuutustyypin vaihdon. Vaikka pyysin nyt tarjouksen mahdollisimman samanlaisesta paketista kuin mitä on ollut, sain mielestäni suppeamman vakuutustarjouksen, joten vatuloiminen jatkuu. Sentään sain päätökseen tytön cheerleadingin vakuutuksen eli otin sen samasta kuin lasten vakuutukset ovat. Lisenssin otan sitten ilman vakuutusta.

Cheerleadingista puheen ollen hain avustusta Hope ry:ltä, mutta heidän hakemus tuli bumerangina, koska lapsella on jo muita maksullisia harrastuksia. Kaupungin harrastusmahdollisuuksiin haetaan vapaaoppilaspaikat aikuissosiaalityön kautta, josta kysyin avustusta myös. Tämä nimenomainen laji olisi mennyt täydentävän toimeentulotuen kautta eli ensin olisi pitänyt hakea toimeentulotukea. Tuohon prosessiin en lähde kuin äärimmäisessä hädässä ja sittenkin vielä mietin kolmesti, joten tuo jäi tuohon. Laitoin avustushakemuksen myös Pelastakaa lapset ry:lle, josta nyt odottelen vastausta.

Ne varsinaiset uudet tuulet saivat alkuhenkäyksen eräästä tämän blogin kommentista koskien kulujen vähentämistä tai tulojen nostamista. Tuuli voimistui eräästä facebook-keskustelusta, jonka innoittamana käväisin taas kerran katsomassa joko osuisi samaan linjaan tutkinto, opiskelumuoto ja hakuaika ja vihdoin, 27 vuoden jälkeen, tähdet olivat suotuisassa asennossa. Heinäkuussa nuo tiedot löysin, hakuaika loppui 4.8 ja 11.8 sain tiedon, että minut on valittu koulutukseen. Pari tuntia piti taivastella ja tirskua miehelle, että mitä tuli tehtyä ja ihanko oikeasti tähän nyt lähden ja vaikka ja mitä, mutta onneksi on (vihdoinkin) kannustava mies, joka antoi rohkaisua ja samana iltana hyväksyin opiskelupaikan ja ilmoittauduin läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle.