Innostuin nyt katselemaan sekä olemassa olevia vakuutuksia että mitä voisin esim. LähiTapiolaan siirtämällä voittaa/hävitä. LähiTapiola kiinnostaa s-bonusten vuoksi varsinkin tänään, koska tänään ostin lapsillekin omat osuusosuudet ja perustin heille S-pankkiin tilit. Perustin myös itselleni uuden tilin ja päivitin kortin, johon haen myös visa-ominaisuutta. Tarkoitus on siis tehdä tuosta uudesta tilistä ruokatili, jonne siirrän joka kuukausi 300€ ja se voidaan syödä, muuta ei. Visaan hain alinta eli 800€ luottorajaa ja käsitin niin, että siihen tulee automaattisesti osamaksuominaisuus vaikka itsellä onkin tarkoitus maksaa se aina pois heti. Meinasin siis tyhjennellä pikkuhiljaa tuon OPn visan ja siirtyä S-pankin kortin käyttäjäksi maksutapaedun vuoksi.

Mutta ne vakuutukset. Tällä hetkellä niitä on Ifissä (kaikissa hinnoissa on siis TEHY-alennus):

- Liikennevakuutus 398,19€

- Etukasko, koska rahoitusyhtiö vaatii 271,26€

- Primus henkivakuutus 204,04€

- Primus tapaturmavakuutus 108,05€

Ja sitten OPssa:

- Kotivakuutus 87,38€

- Vastuuvakuutus 16,33€

- Oikeusturvavakuutus 31,09€

Sekä ne suurimmat rahasyöpöt OPssa:

- Tytön hoitokuluvakuutus 409,05€

- Tytön tapaturmavakuutus 27,80€

- Pojan hoitokuluvakuutus 346,22€

- Pojan tapaturmavakuutus 27,80€

En tiedä onko tuolla vastuuvakuutuksella ja oikeusturvavakuutuksella järin virkaa, mutta eivät nuo niin paljoa maksa, ettenkö niitä voisi pitää voimassa. Kotivakuutuskin on varmaan ihan kohtuuhintainen enkä sitä edes voisi kilpailuttaa, koska:

Lasten hoitokuluvakuutusten hinnat nousisivat 40% ilman kotivakuutusta.

40 prosenttia! Ihan järkyttävän hintaisia! Tytön vakuutus maksaisi 572,67€ ja pojan 484,71€. 302,11 euroa enemmän nuo yhteensä kuin mitä nyt. Annanpa siis kotivakuutuksen olla nykyisellään. Lasten vakuutuksia en voi siirtää mihinkään, koska kummatkin ovat korvakierteisiä, useasti putkitettuja lapsia, joten mikään uusi vakuutus ei korvaisi korvaongelmia. Omat vakuutukseni ovat IF:ssä Tehy alennuksen vuoksi. Sain aikanaan tapaturmavakuutuksen ja henkivakuutuksen suurimmalla korvaussummalla melko järkevään hintaan. Kuitenkin kyseessä on kahden lapsen yh, jolta jäisi tällä hetkellä melkoisen paljon velkaa lasten maksettavaksi. Pidän ajatuksesta, että he saisivat velkojenkin jälkeen sen verran pesämunaa, että maistraattikin olisi varsin kiinnostunut omaisuuksistaan.

Oikeastaan ainoat vakuutukset, joilla voin edes vähän kikkailla ovat auton vakuutukset. Eron jälkeen ostin farmariauton, jolla kolaroin saman kesän aikana kolmesti. Juuri ja juuri kerkesin vaihtaa vakuutukset Tapiolasta IFiin ennen kuin menetin kaikki bonukseni, joten sain vakuutukset vielä kohtuuhinnalla. Tapiola olisi kohta nostanut vakuutuksieni hintaa enkä olisi niitä pystynyt maksamaan. Toki vaihdoin myös auton pienempään, jolla en ole kolaroinut ollenkaan. Nyt katselin tarjouslaskelmia ja bonukseni ovat taas ihan hyvissä lukemissa, joten voisin halutessani kilpailuttaa vakuutukset. Siispä ajattelin, että Tapiolasta kysyn tarjousta ja eksyinpä sellaisellekin kuin POP-vakuutusyhtiön sivuille. Heillä olisi tarjolla sekä normaali vakuutus että Kilsa-vakuutus, josta jo tulisi 150€ säästöä, jos ajo jäisi alle 15000 kilometrin vuodessa. Tuota houkuttelee harkita. Jos saisin itse päättää, minulla ei varmaan olisi kaskoa ollenkaan, mutta niin kauan kuin on autolainaa on osakaskokin. Ja itse asiassa niin kauan kuin on velkaa, mulla taitaa olla auto, koska

- tuosta saisin myydessä vähemmän kuin mitä on lainaa.

- jos tässä sotkussa menee luottotiedot, mie en saa rahoitusta toiseen autoon.

- tuo auto on todella vähäruokainen, joten ei siitä oikeasti kannata luopua kokonaan.

Mutta katsellaan myöhemmin lisää minkälaisia vakuutussäästöjä sain vai kannattiko edes vaihtaa mitään muualle nykyisistä yhtiöistä.