Sain päivärahapäätöksen. Ensinnäkin, Tehyn kassa laskee päivärahat ihan eri tavalla kuin Suomen yrittäjien kassa. Heille piti lähettää verokortin lisäksi verotuspäätökset 2015 ja 2016 ja palkkatodistus työsuhteen ajalta vaikka ei se vaikuttanut päivärahan suuruuteen. Eivät tarvinneet mitään työttömyysajan kirjanpitoja tms. Toki olivat pyytäneet siirtotiedot syt-kassasta ja saman rahan sain, mutta jotenkin silti tuntuu inhimillisemmältä tavalta tuo tehyn tapa laskea päiväraha. Ja paljonko sitten tänään tipahti tilille?

615,80€

Eipä voi olla kuin tyytyväinen. Toki noille rahoille olis monta monituista sijoituspaikkaa, kuten ne edelleenkin käymättä olevat lääkärit, auton korjaus, isän velka, HM lasku ja Dermoshopista tilasin joululahjat 149,30€ sekä lapsille vois ostaa vielä paljon ja paljon joululahjoja. Mutta. Pari sataa laitoin matkakassaan ens kesää varten. Satkun laitoin hupi- ja joulutilille ens vuoden ao.menoja varten. Viiskymppiä laitoin laskutilille (tuolta tililtä lähtee Bigbankin erät ja nyt siellä on kaks tulevaa erää valmiina). Pari satkua heitin vielä ylimääräisten lyhennysten tilille.

Kyselin myös Varmalta väliaikatietoja. Sain saldon ilman korkoja, joten tästä lähtien lasken vähennykset annetusta summasta, joka oli 5705,10€ eli oletettua vähemmän sekin. Tosin olivat sitä mieltä, että erän pitäisi olla nykyistä suurempi tammikuusta lähtien, mutta selitin, etten halua sitoutua isompaan summaan, jotta pysyn maksuohjelmassa myös työttömyyden aikana. Sanoin myös, että haluaisin mahdollisuuden tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, koska en aio olla kanssaa naimisissa kolmea vuotta niin kuin nykyisellä erällä olisin. Sovittiin, että helmikuulle asti jatketaan nykyisellä erällä ja ylimääräisiä lyhennyksiä voin tehdä. Tokihan Varma on seuraava, jota aion ahkeroida pois vaikka summa onkin iso ja pienempiä velkoja olisi järkevämpi maksaa ensin pois ja lumipallottaa siitä sitten Varma. Mutta. Varma on se toinen verottajan kanssa, jotka voi heittää mut ulosottoon, jos jää yksikin erä välistä. Tuon takia Varma on seuraava verottajan jälkeen, josta hankkiudun helvetin äkkiä eroon. Tarkoitus onkin, että se summa, mikä nyt jää verottajan lyhennyksistä ylimääräiseksi rahaksi menee tuonne ylimääräisten lyhennysten tilille ja sieltä sitten heitän Varmalle silloin tällöin kivan pikku summan.

Se neljäsatanen, josta olen monesti puhunut, kutistuu tässäkin kuussa x määräksi euroja ja oletan, että joulumenojen vuoksi summa ei päätä huimaa ensi kuussakaan. Tammikuulle tarjosin "maksuvapaata" jo ihan sen takia, että joulukuun tilin pitäis olla kahden listan lisien kanssa aikas ruhtinaallinen. Mutta tiiättekö mitä. Minuu ei tuo haittaa. Ei pelota pärjääminen eikä harmita muutenkaan. Tiesin jo alusta lähtien, että tämä on väliaikainen apu, josta pitää pyrkiä koko ajan kaikin keinoin pois. Sitä paitsi, en voi sanoa olevani täysin taloudellisesti itsenäinen niin kauan kuin saan yhtään euroa vaikka sitten lainaksi. Velkoja on tähän mennessä maksettu melkein kymppitonni, mie tiiän, että mie selviän tästä sotkusta :)