No niin. Tanssikurssin hinta meni oppirahoiksi, terkkulasta en todistusta saanut, koska vaiva on vanha eikä kurssilla ilmaantunut. Olivat ihan ylilääkärin kanssa tuota pohtineet (oho!).

Entisen työsuhteen maksamattomista palkoista en jaksa enää vääntää. En halua jäädä junnaamaan paikoilleen ja nyt tuntuu, että niin teen, jos en päästä asiasta irti. Olen vain iloinen, että tajusin lähteä edes silloin, kun lähdin ja vielä iloisempi olen, että nykyinen työpaikka vaikuttaa ainakin toistaiseksi paremmalta kaikin puolin.

Alaa vaihtaessani en todellakaan osannut kuvitella, että ottaisin näin mittavan palkanleikkauksen, kuin mitä tämän vuoden aikana on tapahtunut. Nähtävästi olen valmis maksamaan työvuorojen ennustettavuudesta ja niiden päättämisestä varsin paljonkin rahaa, koska tällä hetkellä palkkani koostuu pohjapalkasta (tätähän ei tällä alalla pääsääntöisesti ole vaan aina tehdään provisiolla), joka on vajaa puolet sairaanhoitajan peruspalkasta. Lisäksi sairaslomista ei makseta palkkaa ja muistaakseni lomakorvaukset kuuluvat tuohon pohjapalkkaan. Jos kuukauden ajot menevät tietyn rajan yli, palkka lasketaan taas provisiona+lomakorvaus päälle. Tiedän kyllä, että nämä palkkausehdot kuulostavat varsinkin ulkopuolisesta sellaiselta, mihin ei pitäisi ikinä suostua, enkä varmasti itsekään olisi vielä esim. vuosi sitten suostunut. Kuitenkin nyt, kun olen löytänyt alan, jolla haluaisin ainakin toistaiseksi toimia vaikka miten koronan kurittama ala onkin, on ollut pakko joustaa. Varmasti ihminen, joka ei ole koskaan ollut yrittäjä ei tällaista työsuhdetta sietäisi, mutta itseltä tämä on vaatinut vain uinuvan yrittäjäasenteen herättelyä. Siedän epävarmuutta varsin hyvin, mikä taas palkitaan huomenna.

Huomenna nimittäin saan takautuvat asumistuet. En saanut lokakuultakaan päivärahoja (oli liian hyvä palkka, huoh), joten päätin, että kassa saa pitää roposensa, teen niin paljon töitä kuin huvittaa ja etsin rahat muualta. Se "muualta" on ollut asumistuen tarkistus 1.10 lähtien (tekivät vasta 1.11 alkaen) ja verokortin uusiminen (loppuvuoden verot 0%). Marraskuun vuokran kanssa päätin kärvistellä joulukuun vaihteeseen, jotta näen saanko maksettua vuokra takautuvilla asumistuilla vai pitääkö oikeasti jo nöyrtyä myymään rahastoja. Vaikka monta kertaa mieli teki myydä ja hoitaa vuokraa ajallaan, maltoin mielen ja onneksi maltoin. Huomenna sen saan hoidettua pois. Toki vuokra tulee laahaamaan taas pari viikkoa myöhässä, mutta minkäs teet. Käännän sen ajalleen taas heti, kun voin. Lisäksi "muualta" käsittää toisen työn, jonka ensimmäiset vuorot teen parin viikon päästä. Tuntipalkkainen avustajan homma "normaaleilla" työehdoilla sopii taksityön sivuun kuin nenä päähän.