Mitäs sitä tulikaan syötyä kuukauden aikana... Paljon jäätelöä. Liian vähän vihreitä. Kotiruokaa. Siinäpä pääpiirteet oikeastaan onkin. Valmisruuista vieroitin itseni ja samalla lapset heti, kun lopetin yrityksen. Ne olivat silloinkin vain arjen helpottajia, eivät niinkään mikään kulinaristinen elämys, joita olisin vastakin halunnut lapsille tarjota. Vihannesten määrä on meillä ollut aika vakio, niitä ei vaan tule syötyä vaan enemmän painotetaan hedelmäpuolelle. Mihinkään ruokiin en niitä edes halua piilottaa, koska mieluummin syödään niitä kylminä ja rouskuvina :) Uunijuureksia olen pariin otteeseen koittanut tehdä, mutta en mie vaan saa niistä semmoisia, kuin miun mielestä pitäis.

Yks mihin itse kiinnitin huomiota, tai luulen ainakin teidän kiinnittäneen on meidän ruokarytmi. Se, että lapsetkin syövät vain 3-4 kertaa päivässä selittyy aika paljon meidän vuorokausirytmillä. Meillä nukkuu kaikki aika helposti 9-12 tuntia. Jos aamulla herätään kymmenen molemmin puolin, ei päivässä kerkeä syödä useampaan kertaan (enkä edes halua olla koko ajan hellan ääressä). Varsinkin, jos on sellainen aamu, ettei heti maistu, voi heräämisestä mennä parikin tuntia ennen kuin kukaan kyselee aamupalaa. Toki, jos on lähtöaamu sitten kävellään sängystä suoraan ruokapöytään, mutta vapailla varsinkin syödään sitten kun on nälkä. Muutenkaan meillä ei ole ruoka-aikoja vaan syödään silloin, kun on nälkä. Tämän asian kanssa olen itse tehnyt monta vuotta töitä ja haluan periyttää lapsille sen, ettei ruualla rakasteta ja syödään elääksemme eikä eletä syödäksemme.

Aika paljon lihaa näkyi meidän ostoksissa tässä kuussa olevan. Johtunee siitä, että pakastin alkoi olla jossain vaiheessa puoli tyhjä. Yleensä tuossa vaiheessa tulee tarve täyttää pakastinta pahan päivän varalle, joten siksi nuo useamman rasian tarjoustyhjennykset. Aika harvoin jätän suoraan jääkaappiin mitään tarjouslihaa, 99% lihoista kiertää meillä pakastimen kautta lautaselle. Mie vähän luulen, että vaikka miten haikailen kasvisruokailun perään (vaikka just sanoin, etten halua niitä ruokiin piilottaa :) ) se ehkä tapahtuu sitten, kun lapset kasvaa teiniangstiin ja alkavat napista miten epäeettistä lihansyönti on. Sitten voinkin sanoa, että tuossa on rahat ja kauppakassit, herrasväki on hyvä ja alkaa kokata eettisempää syötävää.