...tai sitten ei. Mutta aloitetaan tarina alusta:

Kävin viime vuoden puolella lääkärissä, joka kirjoitti minulle uuden B-lausunnon käsikivuista eli pitäisi järjestellä työnkuva uusiksi. Mitään työnkuvaahan minulla ei ole mitä järjestellä, kun ei ole sitä työpaikkaakaan, jossa työnkuva olisi, joten ajattelin, että samalla voisi vaihtaa ammattia.

Helmikuun alussa kävin ammatinvalintapsykologin luona, jonka kanssa pohdittiin mikä minua mahdollisesti kiinnostaisi ja alkoihan niitä kiinnostuksen kohteita tipahdella suusta ulos enemmänkin, kun tarkemmin mietin. Hän myös kannusti minua tekemään kuntoutustukihakemuksen, jonka tekemistä olin lykännyt, koska ei ollut mitään suunnitelmaa mihin lähtisin kuntoutumaan.

Helmikuun lopussa tein kuntoutustukihakemuksen ja katselin läpi koulutusmahdollisuudet niistä aloista, jotka nousivat taas vuosien jälkeen vaihtoehdoiksi. Lopulta yksi noista vaihtoehdoista on noussut ylitse muiden, mutta nyt Keva heitti kiviä rattaisiin. Kuntoutustukihakemukseni hylättiin 6.3. Ihan en ymmärrä miten Varmalta sain myönteisen päätöksen samoista kivuista johtuen, mutta Keva voi hakemuksen hylätä. Tosin lausuntoja vertaamalla huomaan itsekin, että yksityislääkärin kirjoittama lausunto on parempi, liekö tuo syy siihen miksi päätökset eroavat toisistaan... Valitin tuosta hylkäävästä päätöksestä, mutta en yhtään tiedä miten pitkään asian ratkaisussa menee. Jos Keva ei itse oikaise päätöstä, se lähettää valitukseni Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakuntaan, jonka käsittelyaika voi kuulemma venyä vuoteen.

Jos hakemukseni tulee edelleen hylättynä takaisin, vaihtoehtona on vielä hakea kuntoutustukea Kelalta ja jollain tavalla voisin luultavasti hakea liitoltakin koulutukseen tukea. Näihin kuvoihin kuitenkin palaan, kun tiedän muutosvaatimukseni lopputuloksen ja olen jutellut Te-keskuksen kanssa seuraavista askelista. Sillä aikaa varmaankin paiskin pätkiä nykyisessä ammatissa (ei ollenkaan huono juttu, on taas maistunut työt ihan toisella tavalla tauon jälkeen) ja voisin vaikka kielitaitoa taas petrata syksyllä alkavilla kursseilla (jos Te-keskus siihen antaa luvan).