Koska haaveilu on paljon hauskempaa, kuin esim. siivoaminen, ajattelin vähän mietiskellä mitä mikäkin haave maksaa, mikä on tavoiteaikataulu sen toteutukseen ja kuinka paljon pitäisi säästää, jotta aikataulu toteutuisi.

1. Koira

Tämä on ajankohtaista sitten, kun lapset ovat tarpeeksi vanhoja, jotta ne voi jättää esim. puoleksi tunniksi yksin. Arvelisin, että noin parin vuoden päästä olisi tuommoinen ajankohta. Rotukoirat maksavat helposti parikin tonnia pennulta. Siispä koira, 2000€, 2 vuotta: 83,33€/kk.

2. Talo

Leikitään, että vuokraan talon hintaan 1000€/kk (aika kallis minun mielestä) samoihin aikoihin kuin otan tuon hurttasen aikajana olisi taas 2 vuotta. Yleensä takuuvuokraa pitää olla 1-2 kuukauden vuokra, joten siitä päästään taas 2000 euroon. Siispä talo, 2000€ ja 2 vuotta: 83,33€/kk.

3. Ulkomaanmatka

Las Vegasin reissu maksaa minimissään 1500€. Rahoista on kasassa jo 600€. Oikeastaan, jos haluaisin kopistella kaikki säästöni, rahat ovat jo kasassa kokonaan, mutta en halua. Kassasta siis puuttuu 900€ (enemmänkin on tervetullut) ja säästöaikaa on jäljellä 5-6kk. Siispä matka, 900€ ja 5kk: 180€/kk.

Sitten nämä. Näitä ihania bungaloweja näyttäisi olevan siellä ja täällä, joten matkakohde pitäisi valita ensin ennen kuin voin edes mietiskellä budjettia. Siispä sillä välin tyydyn ihailemaan näitä kuvia ja haaveilemaan. Ja tosiaankin, pitää tutkia onko tämä yhdistettävissä tuohon maailmanympärysmatkaan.

Likuliku Lagoon Resortin bungalowit on rakennettu luonnonmateriaaleista ja suunniteltu fidžiläisiä perinteitä kunnioittaen.

http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2014110418806478_ma.shtml

 

https://www.stara.fi/2017/01/15/karibialle-ensimmaiset-vedenpaalliset-bungalowit/

 

Matkatoimisto Aventuran järjestämä maailmanympärimatka. Aamulla mietiskelin miten huippua tämmöinen ois järjestää meille tyttären täytettyä 18 vuotta. Säästöaikaa olisi siis aika tarkkaan 13 vuotta. Siispä maailmanympärysmatka,  30.000€, 13 vuotta: 192,31€. Käyttörahaakin voisi säästää, joten pyöristetään 200€/kk.

4. Velaton

Tän hinta on vajaa 65.000€ tällä hetkellä.

5. 10.000€ puskurirahasto

Tälle en laita mitään tavoiteaikataulua. Säästän sen verran, kuin se tuntuu hyvältä velanmaksun ohella (siis säästänkö itselleni vai lyhennänkö sillä summalla esim. palkkasaatavien velkaa).

6. Abdominoplastia

Näistä kustannuksista olikin jo puhetta. Siispa abdominoplastia, 5000€ ja 2 vuotta: 208,33€/kk.

7. Muumimaailma ja Titi-nalle maailma

Näihin en varsinaisesti säästä. Avasin osuuspankkiin virtuaalisen säästöpossun, sinne säästän 52-viikon säästöhaasteen mukaan. Ehkä käytän niitä rahoja näihin reissuihin, ehkä ei tarvitse käyttää vaan palkka riittää. Katsotaan nyt...

8. Mahdollisimman iso liiketoiminta

Tää ei maksa mulle oikeastaan mitään.

9. Työpätkäily halusta eikä pakosta

Tämäkin tavoite on mulle ihan ilmainen. Korkeintaan maksaa aikaa ja vaivaa muiden tavoitteiden suhteen (lähinnä velattomuus ja Arcticin kasvattaminen sekä säästäminen).

Yhteensä näistä tulis 754,99€ ja tiedättekö, tuo on aika tarkkaan se summa, jonka olen tässä kuussa käyttänyt sellaisiin menoihin, jotka eivät olleet just tasan välttämättömiä eivätkä ole toistuvia menoja. Onko siis tuon summan säästäminen tässä tilanteessa täysin mahdotonta vai ei ja olisiko järkevämpää käyttää tuommoinen summa ylimääräiseen lainojen maksuun? Kas siinäpä miettimistä...