No niin. Tulihan sitä lisää lainaa otettua. Työttömyysvakuutusrahaston ensimmäinen erä 325,90€ painoi niin paljon, että en malttanut odottaa huomiseen lapsilisiin, että oisin maksanut sen siitä pois vaan nostin käyttöluoton tappiin eli 550€. Tuosta maksoin tuon ensimmäisen erän ja loput laitoin säästölippaaseen. Periaatteessa säästölippaassa ois jo toisen erän summa ja pikkuisen yli, mutta taidan nyt laittaa sinne myös huomisista lapsilisistä jonkin verran ja katsoa esim. ensi viikon perjantaina eli palkkapäivänä maksanko seuraavan erän säästölippaasta vai palkasta vai maltanko odottaa heinäkuun lapsilisiin niin kuin olin alunperin suunnitellut. Todennäköisesti en malta. Haluan maksaa sen elokuun loppuun mennessä kokonaan pois, joten vauhtia pitää nyt tuohon laittaa. Syyt kiirehtimiseen ovat lokakuussa uhkaava työttömyys ja elokuussa luvattu palkkavelkojen lyhentämisen aloittaminen.

2. erä säästölippaasta.

3. erä palkasta.

4. erä lisätöistä heinäkuun alussa.

5. erä heinäkuun lapsilisistä

6. erä heinäkuun palkasta

7. erä heinäkuun lopussa maksettavista lisistä

ja siinäpä se sitten olisi. Lokakuussa vielä olisi yksi parin sadan euron lasku, mutta sen saisin sitten elokuussa pois.

Oisko aika timakka suunnitelma...

PItkistä vuoroista kysyin ja apulaisosastonhoitajan mukaan niitä ihmiset tekevät saadakseen vapaata. Että pesetoja ei niistä oikein irtoa. Asia selvä. Huomenna aloitankin keikkailun uudessa työpaikassa. Puolitoista viikkoa ilman vapaita. Meneehän tää kesä näinkin ja onneksi lasten kanssa olen oppinut lataamaan akkuni nopeasti, mutta äidin ikävä palasi meidän perheeseen jo neljän viikon työssäolon jälkeen. Ei hyvä. Toisaalta itsekin jaksan sillä, kun ajattelen, että lokakuussa pidetään lomaa. Toisaalta mulla ei ole varaa pitää lokakuussa lomaa tai en ehkä saa kaikkia erämaksuja maksettua.

Oon vähän miettinyt muutenkin näitä työasioita. Arcticista aion nyt kokeilla miten tuo "passiivinen tulo" oikein toimii vai toimiiko ollenkaan. En ole sitä nyt jaksanut viedä eteenpäin. Se aika, minkä teen töitä pitää nyt olla tuottavaa aikaa koko ajan eli palkallista aikaa tai sitten puhdasta lepoa. Arcticiin laitettu aika ei tuota välttämättä heti vaan myöhemmin ja se ei nyt hirveästi auta. Myöskin iltaisin tekemäni puhelintyö taitaa jäädä pois. Mie stressaan siitä, kun en ole jaksanut sitä tehdä ja toisaalta sekin ketuttaa, kun ei puheluita välttämättä kuitenkaan tule. Pitää olla rauhallinen paikka ja aika ja sitten odottelet soittoja ihan tyhjän panttina. Jotensakin nyt tuntuu, että jätän tuon ja revin kaiken irti tästä universaalista hoitotyön ammatistani sekä yrityksestäni. Tai ainakin laitan sen nyt tauolle, jos en osaakaan vielä luopua täysin.