Tuli soitto tartuntatautihoitajalta ja sitä myöten karanteeni altistumisen johdosta. Sen enempää en erittele kuka, missä ja milloin, suojellaan asianosaisia ja keskitytään blogin teeman mukaisesti karanteenin taloudelliseen puoleen. Hoitajan mukaan lääkäri kirjoittaa todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten ja koska minä olen ainoa, joka voi tämmöisessä tilanteessa jäädä kotiin todistus ja sitä myötä karanteenin taloudellinen vaikutus kosahtaa minun harteille. Toki aikalailla heti tuon puhelun jälkeen sovin "takurin" eli lasten isän kanssa, etten taloudellisesti putoa ihan kuoppaan vaikka päivärahat viipyisivät pitempäänkin (niin kuin todennäköisesti tekevät).

Karanteenitodistus tulee käsittääkseni soittopäivästä alkaen. Osa-aikainen työni suhtautuu asiaan niin, että ansiosidonnaisen päivärahan hakemukseen piti merkata suunniteltu työvuoro työksi, mutta nollalle tunnille ja lisätietoihin kirjoittelin tartuntatautipäivärahapäivän. Kelasta haen koko jaksolta tartuntatautipäivärahaa. Kun aikanaan saan tuon päivärahan, se huomioidaan tuloksi vasta sitten eli sovitellaan ilmeisesti kuten palkkatulokin sovitellaan. Näin ainakin itse ymmärsin kassan viesteistä, jos meni metsään niin se nähdään aikanaan.

Muutoin altistuskaranteeni tarkoittaa sitä, että altistunut itse ei liikahda kotoa paitsi ulkoilemaan, mutta ilman kontakteja. Altistuneen perheenjäsenet voivat elää normaalia elämää eli lapset käyvät koulussa ja vanhemmat töissä normaalisti. Myös harrastuksissa voi käydä ja kavereilla. Itsehän käytin tätä hyväkseni ja aloitin maanantaina twerkkaus-kurssin. Ai hyvä päivä sitä beban hetkutuksen määrää! Ihan selvästi meidän taloudellinen tilanne on parantunut, vuosi sitten vasta haaveilin, että olisin voinut/uskaltanut ottaa itsellenikin maksullisen harrastuksen ja tällä hetkellä niitä on jo kaksi.