Olin jo pitkään miettinyt, josko vaihtaisin kaikki päivittäiset asiat s-pankkiin. Pidän s-ryhmän toiminnasta, imagosta ja s-pankki on tuntunut jotenkin ihmisläheisemmältä kuin muut pankit. Vaihto tyssäsi siihen, kun en viime vuonna saanut visakorttia tästä pankista. Kuitenkin perustin muutaman säästötilin eri tarkoituksille eli keräsin puskuria sekä säästin leikkausta ja osakesijoittamista varten (eli suoria osakeostoja varten, odottelin Nordnetin tarjousta ja tarpeeksi suurta kiinnostusta etsiä jokin hyvä yritys, johon sijoittaa).

Tuo oli siis mielikuva pankista ennen keskiviikkoa. Keskiviikkona yritin siirtää rahaa pois, jotta saisin lunastettua auton huollosta, mutta ohjelma löi pankkitunnukseni lukkoon. Torstaina kävin yhdessä s-pankin toimipisteessä, jossa virkainnokas pankkivirkailija ei suostunut tekemään mitään asian eteen, kun huomasi henkilökorttini vanhentuneen viime vuonna. Ja voin vannoa, että olen aiemminkin asioinut toisissa pankeissa paljonkin vanhemmalla henkilökortilla. Tuosta suivaantuneena (3 tunnin yöunilla) kävin myöhemmin päivällä toisessa s-pankin toimipisteessä. Tyhjensin ja lopetin kaikki paitsi bonuksienmaksutilin. Avattiin tunnukset uudestaan (uudesta avainlukulistasta olisivat veloittaneet 5 euroa, en sitä tilannut) ja nyt kun kokeilin päästä pankkiin, tunnukset ovat edelleen lukossa.

MISSÄÄN PANKISSA. EI. OLE. KÄYNYT. NÄIN. IKINÄ!

VITUTTAA.

Rahat saavat nyt muhia reissuun asti kotona kirjekuorissa.

kirjekuoret.jpg

Kuvassa näkyy myös autoremontin hinta. Puskurista siis sen maksoin ja 229 euroa siitä kärsin.

 

Jonkin aikaa olin jo miettinyt miten järkevää on pitää sellaistakin summaa pankin tilillä, jossa tuotto on lähes ei mitään, joten nyt päätin laittaa Seligsonin rahastot taas ojennukseen ja käyttöön. Puskuria alan kerätä Euro-obligaatio -rahastoon, leikkausrahoja kerään Suomi-rahastoon (katotaan nyt onko 5 vuoden päästä tärkeämpää se mitä rahastoon on keräytynyt vai sen leikkauksen toteutuminen) ja se mitä keräsin suoria osakeostoja varten menee tästä lähtien Global brands 25 -rahastoon. Lisäksi siirsin pennoset Rahamarkkina AAA - ja Euro bond -rahastoista Euro-obligaatio -rahastoon. Samoin siirsin Phoenix-rahaston sentit Phoebus-rahastoon, joka jäi nyt ainoaksi aktiiviseksi rahastoksi.