Kun on nyt velkatilanne katsastettu, on hyvä laittaa helmikuu muuten pakettiin:

Tulot: 2569,92€

Velat: 815,73€

Ruoka: 455,52€

Budjetoidut menot: 180,58€

Budjetoimattomat menot: 947,01€

Säästöön: 215€

Tuloja oli kuun lopussa tullut lopputili kahden viikon sijaisuudesta, asumistuki, lasten elatusmaksut ja lapsilisät, lasten isältä saadut rahat auton maksuja varten (viimeinen kerta) sekä vakuutusten korvaukset. Asumistuestahan voi muuten kehkeytyä vielä varsin mukava ansa. Nyt tulorekisterin aikaan Kelakin pääsee varsin helposti tarkastamaan minunkin tuloni, joten voi hyvinkin olla, että jossain vaiheessa napsahtaa takaisinmaksulappu. En ole tuota asumistukea tarkistuttanut, koska en ole tiennyt etukäteen näitä työpätkiä ja niistä aiheutuvia tuloja, joten en vastakaan pysty tietämään etukäteen onko minulla töitä vai tarvitsenko asumistuen. No oli miten oli, en aio kieltäytyä töistä tuli siitä laskua tai ei.

Ruokakulut menivät ihan päin honkia. Syytän tästä sokeutumista matsmartin ja fiksuruuan kokeilussa. Ehkä ensimmäiset tilaukset olivat suht järkeviä, mutta toiset (joiden kustannukset osuivat myös helmi-maaliskuun vaihteeseen) eivät ehkä enää niinkään. Havahduin kolmatta tilausta matsmartille tehdessäni siihen, että olin valikoinut 20 eurolla naposteltavia ja karkkia. Tietysti tämmöisiäkin meillä kuluu ja netistä tilatessa kannattaa ostaa isoja eriä, mutta. Mitäpä luulette, kuinka kauan nuo meidän hyllyssä kestää? Ja ostaisinko normaalisti kaupasta koko kuun aikana niin paljon tuommoista höttöä, kuin mitä olen nyt tilaamalla kotiin kantanut? No en. Joten luulenpa, että nuo ruokapaikat on nyt nähty ja palataan kotikaupungin kauppoihin, joiden avulla saan paremmin pidettyä kustannukset kurissa.

Budjetoituihin menoihin sisältyy puhelin 68,39€, 72,67€  OPn vakuutus, sähköä 28,53 eurolla ja Netflix 10,99€. Netflixin sanoin nyt irti, sitä iloa siis riittää 18.3 asti ja sitten luetaan kirjoja, jos ei huvita ulkoilla. Tosin jossain vaiheessa kesää on pakko ottaa kuukausi HBOta, koska Game of thrones. Puhelinlaskuista olen nyt lapsen kanssa puhunut hieman napakampaan sävyyn. Herra ei taida oikein ymmärtää, että jokainen mummille lähetetty "Halleluja." -viestikin maksaa minulle rahaa. Siispä sanoin, että jos ei puhelimenkäyttö järkeisty, se vekotin lähtee viikoksi jäähylle.

Budjetoimattomat kulut olivat taas isot eli kootut selitykset: 394,47€ lasten lääkäreitä ja apteekkikuluja kaikkien osalta, 246€ ravintolisät, 120 pojan synttäripaikka, 58€ tytön sirkuskoulu, 54,20€ oma kirjatilaus, 44€ Hoplop-lippu, 25,40€ auton kuluja, 24,70€ pojan takki, 10,89€ hygienia, 6€ Hammaskeijun postimaksu, 4,75€ lelut. No niin, tämähän alkaa olla jo ihan inhimillinen lista ainakin jos verrataan tammikuun litanniaan. Hyvä juttu.

Säästötilanne:

- OP 938,37€

- Seligson 476,32€

- Nordnet 759€

Ihan pitää olla tyytyväinen näihin lukuihin. Toki aina voisi olla säästössä ja sijoitettuna enemmänkin, mutta tästä jatketaan :)