ja ilmeisesti siitä seuraava jokavuotinen pään hajoaminen. Tai oikeastaan tämä velanmaksuväsymys yhdistettynä ei ehkä maailman helpoimpaan perhe-elämään teki kunnon kepposet mun pääkopalle. Jotain piti keksiä itseni harhauttamiseksi enkä oikein enää muuta kiveä ole jättänyt kääntämättä kuin Takuusäätiön takauksen. Ajattelin, että teen edes hakemuksen ja jos vaikka vahingossa tipahtaisi myönteinen päätös, mietin vasta sitten käytänkö takauksen ja otan sen hiton TK-merkinnän luottotietoihini, luovun kaikista takaporteista (lue luottokorteista ja joustoluotosta) ja maksan vain yhtä lainaa x määrän vuosia. Hakemuksen hurautin kasaan viikossa (en tajua, miksi sitä sanotaan vaikeaksi hakemukseksi ja että pitäisi velkaneuvojan kanssa täyttää. Työläs se on, mutta ei vaikea.) ja ajattelin, että jossain joulukuun paikkeilla tulee päätös.

Päätöksen tuloon meni 17 päivää. Kielteinen se oli, minkä jo vähän arvasinkin, mutta perustelut on taas kyllä semmoset, että voi hyvää päivää. Ensimmäinen ongelma on se, että mun toiminimi on edelleen kitumassa pöytälaatikossa. No ei saa olla. Yritystoiminta pitäisi olla täysin lopetettu. Ketut mistään verosuunnittelusta, pääasia, että firma on kaput. Toinen ongelma on mun kaksi osa-aikaista työtä ja ansiosidonnainen päiväraha, jonka jatkuvuus on epävarmaa. No elä! Tätähän mie oon yrittänyt Kelalle tolkuttaa, mutta mitäpä sillä on merkitystä. Hakemuksesta ei kuulemma myöskään täysin selvinnyt velkamääräni (ihan laitoin sentilleen kaikki velat, kirjanpitäjän rästilaskut ja jopa Klarnankin summan). En tiedä sekosiko käsittelijä siinä kohtaa, kun kerroin velkaantumisen taustoissa, että alotettu on 67 tontusta, nyt on summa 27 donaa, maksukyvytön en ole, mutta aika helvetin väsynyt tähän joka kuun jännitysmomenttiin saanko taas erät maksettua.

Noh. Se siitä, kokeiltu on. Itse asiassa paljon tyytyväisempi olen tänään saamastani asumistukipäätöksestä, jonka mukaan sitä sain tästäkin kuusta eikä takaisinperintää ilmeisesti tehdä (näin ainakin päätöksen tulkitsen eikä maksetusta summasta oltu vähennetty mitään). Oikein hyvä näin.