Vaikka miten tarkkaan yritän budjetoida menot ja ennakoida tulot, joka kuukausi tulee vastaan jotain, mikä ei ollut tiedossa kuun alussa. Näitä pieniä heilahduksia voi kutsua joko mustiksi aukoiksi tai lumihiutaleiksi, itse suosin lumihiutaleita.

Menopuolella lumihiutaleita ovat ainakin parkkimaksut, toisen lapsen muskarin aikaan ostetut jäätelöt toisen lapsen kanssa, ekstempore-kahvilakäynnit (näitä enää harvemmin), hammaskeijun vierailut yms. pienen pienet menot, jotka eivät oikeastaan edes näy missään.

Tulopuolella lumihiutaleita on ollut vähemmän. Tosin en ole budjetoinut kirjoitustuloja, koska niitä ei tule edes joka kuukausi. En ole myöskään budjetoinut Arcticin bonuksia, koska niiden suuruus vaihtelee parista kympistä n. kahteensataan euroon. Näiden lisäksi tulopuolella alkaa olla kertymää erilaisista nettikyselyistä, jotka ajattelin teillekin esitellä:

1. Norstat

Tämä on kaikkein uusin minulle. Löysin tähän vinkin Nina Nordlundin blogista Lapset ja raha ja ajattelin kokeilla tämänkin. Sattuipa sopivasti, että heillä on juuri menossa rekrytointi, joten pääsin heti liittymään paneeliin. En vielä edes tiedä miten osallistujia palkitaan.

2. Nielsen

Tämäkin on vasta vaiheessa. Sain juuri skannerin, jolla skannaan kaikki talouden ostokset. Tämäkin toimii pisteiden mukaan ja niitä kerryttämällä voi saada lahjakortteja tai tavarapalkintoja.

3. Yougov

YouGovista tulee varsin usein kyselyjä ja pisteitäkin ihan mukavasti per kysely. YouGovissa on mahdollista osallistua arpajaisiin tai kerätä 30€ arvoisia superlahjakortteja. Tähän voit liittyä esim. alla olevan linkin kautta. Linkin kautta liittyjistä ja kyselyihin vastanneista saan lisäpisteitä :)

https://yougov.fi/refer/92ylMX0zNA_SEOWKZZcenQ/

4. M3panel

M3panelista tulee myös usein kyselyjä ja varsin anteliaasti pisteitä. Palkintopisteillä voi ostaa lahjoja tai 10€ arvoisia lahjakortteja. Myös tähän voit liittyä esim. alla olevan linkin kautta, jolloin saan lisäpisteitä liittyneistä ja kyselyihin vastanneista uusista jäsenistä :)

https://www.m3panel.fi/refer-a-friend/step-1?sponsorship_token=nIjGu4EzoCXRBDy1yro82gIIZwxmpOUBgpN4Irrst2M

5. Mielipidemaailma

Mielipidemaailmasta tulee kyselyjä usein, mutta varsin kitsaasti antaa pisteitä. Sieltä voi lunastaa palkintopisteillä erisuuruisia lahjakortteja tai lunastaa pisteet Paypal-tilille käteiseksi.

6. Mobrog

Mobrogista tulee kyselyitä varsin usein ja mukavasti palkkioita. Kyselyistä saa 0.10€-1.40€ palkkioita. Kun olet kerännyt vähintään 5€ palkkioita, voit rahastaa palkkiot Paypal-tilillesi. Hyvin yksinkertaista ja antaa vapauden käyttää rahat miten haluaa.

7. Bonusway

Bonusway ei ole kyselypaikka vaan ostohyvityssivusto, jolla saat ostohyvitystä tietyn prosenttiosuuden sivuston kautta tehdyistä verkkokauppatilauksista. Täältä olen saanut parhaimmat tulot varsinkin silloin, kun vielä harrastin shoppailua :) Tosin tälläkin hetkellä tuolla on jemiksessä päälle parikymppiä, mikä on ihan kiva summa lumihiutaleeksi. Tähän voit myös liittyä ja shoppailla tämän linkin kautta, jolloin minä saan pienen palkkion :)

https://www.bonusway.fi/?r=2811583