Viime viikko meni sumussa, koska tyttö sairastui edellisen viikon sunnuntaina, oli todella kipeä ja voipunut ja vasta eilen aamulla saatiin oikea diagnoosi. Onneksi vain virustauti ja nyt toivotaan, että parantuu ajan kanssa, koska lääkehoitoa ei enää näin myöhään voitu antaa. Lisäksi poikasen käytin keskiviikkona lääkärissä pitkään jatkuneiden oireiden vuoksi ja kaiken kukkuraksi loppuviikosta koirakin hävitti korvansa, unohti kaiken oppimansa ja alkoi puuskuttaa ensin iltaisin ja sitten koko päiväisesti. Onneksi koirankin ongelmaan löytyi ratkaisu ilman lääkäriä. Kyse on stressistä ja ensiavuksi laitoin sen miesystävän mökille yöksi. Siellä alkoi taas ruoka maistua ja puuskutuksesta ei ollut tietoakaan, joten todettiin, että lääkkeeksi riittää aktivointi. Ja mielellään jopa paluu päiväjärjestykseen, mutta kaikki ajallaan.

Jossain vaiheessa viikonloppuna olin jo niin tylsistynyt kotona oloon ja katastrofien vyöryyn, että huvikseni kokeilin taas kerran saisinko näilläkään tuloillani minkäänlaista lainaa. Kuitenkin mun asumistuki ja ansiosidonnainen päiväraha ovat laskettu n. 2500€ kuukausituloilla (siis palkka), joten on se nyt kumma, jos ei tuollakaan summalla irtoa senttiäkään velkaa (ihan niin kuin tarviisin yhtään lisää). Aluksi kokeilin vain täällä seuratun velkalistan summalla, mahdollisimman pienellä erällä ja mahdollisimman pitkällä laina-ajalla. Kumma kyllä sain tarjouksia, koska viimeksi en saanut edes tarjouksia. Seuraavaks kokeilin velkalistan summaa lisättynä kaikilla osamaksuilla eli haettavaksi summaksi laitoin 17.500 euroa, maksuaika maksimi eli 15 vuotta. Yllätykseksi sain useammankin lainatarjouksen ja niistä yhteen jopa tartuin, hyväksyin ja toimitin palkkakuitit. Enkä hetkeäkään uskonut, että senttiäkään lainaa saisin.

Tänään sain sähköpostin: Olemme maksaneet myönnetyn lainan ilmoittamallesi tilille. Normaalisti tilisiirron kesto on noin 1-3 pankkipäivää.

Ehkä vähän hajosin. Ja muutuin hangon keksiksi. Rahat olivat tulleet jo tänään, joten tämä ilta meni tarkistaessa velkojen ja osamaksujen viimeisimpiä saldoja sekä maksaessa niitä pois. Joistakin veloista olin jo kerennyt maksaa tämän kuun erän, joten sen verran jätin lainasta omaan käyttöön, että käytiin kersojen kanssa syömässä tänäänkin (käytiin myös eilen) ulkona ja ostin molemmille 20 euron playstation-lahjakortit.

Kai tässä vois pikku hiljaa sanoa, että voitin. Koko tämän prosessin ajan on ollut tavoitteena a) saada lisää käyttövaraa kuukausibudjettiin ja b) saada lainaerät sen suuruiseksi, että pärjäisin vaikka sairaspäivärahalla. Tuon lainan erä on 220 euroa/kk, joten voisin väittää, että molemmat tavoitteet ovat saavutettu. Joka tapauksessa nyt huomaan miten paljon helpompi mun on nyt hengittää, joten joko en ole huomannut/myöntänyt tai olin jo turtunut siihen, minkälainen stressi tämä vuosia kestänyt n. 1000 euron etsiminen velkoihin joka kuukausi on ollut. Tuntuu, että sain lottovoiton :), mutta nyt alkaa se vaikein osuus: neljä niistä viidestä velasta kuin myös jokainen osamaksufirma on uudelleen käytettävissä. Nyt pitää saada pääkoppa siihen asentoon, että ostokset netissä maksetaan rahalla eikä osamaksulla (lasku käy, jos se on kuluton ja koroton). Ja varsinkin pääkoppa pitää saada siihen asentoon, että tuo laina maksetaan pois paljon nopeammin kuin 15 vuodessa.