Muutama postaus sitten taisin mainita, että nyt jos koskaan on aika taipua silmälasien edessä ja ottaa asia hoitoon. Aiemmat kokemukset silmälaseista ja niiden hankinnasta löytyvät abivuodeltani eli noin 24 vuotta sitten. Tie kävi silloinkin optikon kautta silmälääkäriin, koska optikko ei osannut määrittää vahvuuksiani. Mitään hintavertailuja minkään asian suhteen en muista tehneeni ja silmälasit ostin ensimmäisestä liikkeestä, johon satuin kävelemään. En tiedä miksi myyjä ei neuvonut asiassa mitenkään vai näytinkö niin rakastuneelta kissansilmä-laseihini, ettei hän raaskinut sanoa mitään, mutta käyttämättä jäivät. Sangat olivat todennäköisesti liian lyhyet, ne joko painoivat korvan taakse tai ripset hankasivat linsseihin. Ne myös painoivat nenällä, koska linssit olivat lasiset. Mutta olihan ne hyvännäköiset ja pari vuotta niitä jaksoin lukulaseina pitää ennen kuin luovutin ja hylkäsin ne hyllyyn. Nyt ajattelin hoitaa asian hieman toisin.

Huhtikuun lopussa tämä asia alkoi silmälääkärikäynnillä, joka kustanti 106 euroa. Mitään hintakyselyjä tai muuta vertailua en migreeniputkessa jaksanut tehdä, pääasia oli saada tuo käynti pois alta. Mukaan sain reseptit sekä lukulasivahvuuksiin että monitehoihin. Ääneen ajattelin piilolinssejä jo vastaanotolla ja hyvä, kun ajattelin, koska lääkäri tyrmäsi ne heti. Eivät kuulemma sovi migreenipotilaalle ja varsinkin monitehot olisi varsin vaikea toteuttaa piilolinsseinä. Siispä ei piilareita.

Seuraavaksi syöksyin netin ihmeelliseen maailmaan ja googlasin naisten silmälasikehyksiä. Selasin niiden yritysten valikoimaa, joista tiesin löytyvän myös liikkeet tästä kaupungista. Yhden liikkeen sivuilta löytyi mieleiset kehykset. Kuitenkin sen verran vanhanaikainen olen, että pidän henkilökohtaisesta palvelusta enkä muutenkaan olisi uskaltanut tilata silmälaseja netistä, joten seuraava askel (kirjaimellisesti ja monta kappaletta) oli liikkeiden kiertäminen. Neljä liikettä kaiken kaikkiaan jaksoin kiertää, joista yhdestä makutuomarini eli tytär ehdotti juuri niitä kehyksiä, jotka myös netissä osuivat silmääni. Liikkeessä oli tarjous kehyksistä -50% ja toiset lasit kaupanpäälle. Tuohon liikkeeseen mennessä en ollut yhtään ostotuulella, olin vain katselemassa, mutta hyvä myyjä osasi puhua asiansa niin, että jo tuolla käynnillä hän laski tarjouksen ja jätin alustavan varauksen.

Käveltiin tytön kanssa vielä kolme muuta liikettä läpi, mutta en vahingossakaan löytänyt mieleisiä kehyksiä, joten palasin seuraavana päivänä varaamiini laseihin. Kehykset maksoivat 99€ ja linssit eli nuorisomonitehot 295,50€. Tiesin kyllä, että en tämän kertaisesta hankinnasta selviä ihan halvalla, mutta onhan tuo kokonaishinta silti aika...huoh. Kaupan päälle otin aurinkolasit peruslinssillä ja kaukovahvuuksilla. Pakettiin kuuluu myös 6kk reseptitakuu ja 2 vuoden takuu silmälaseille.

Lasit sain n. 3 viikon kuluttua tilauksesta, käytin niitä silloin tällöin kahden viikon ajan, kunnes vein silmälasit takaisin. Päätettiin, että optikko vielä tarkistaa vahvuudet (ilmaiseksi, koska lasit olin ostanut heiltä) ja laitettiin linssit uudelleen hiontaan optikon tekemillä muutoksilla. Lasit palautuivat n. 3 viikon kuluttua. Vielä on hieman hakemista millä alueella näen parhaiten missäkin tilanteessa, mutta se tärkein eli lukeminen on kivuttomampi suoritus uudella hionnalla kuin alkuperäisellä. Myös töissä näillä on aika hyvä katsella mitä kädet piikkien kanssa tekeekään. Lisäksi uskon, että osa tästä "hankaluudesta" on tottumiskysymystä, joten toistaiseksi tyydyn näihin. Seuraavalla kerralla eli lääkärin mukaan n. 5 vuoden päästä ajattelin olla jo lähes velaton, joten jos en siihenkään mennessä täysin totu monitehoihin, sitten voin ottaa pelkät lukulasit ja vaikka toiset kaukokatseluun. Mutta nyt mennään näillä.

Kaiken kaikkiaan kustannukset tästä episodista olivat 500,50 euroa. Tuolla hinnalla sain nämä:

Lasit.jpgarskat.jpg