Se oli viittä vaille, etten tehnyt vähän tyhmästi. Siis eräs taho niistä ryöstökorkolainafirmoista tarjosi eilen tuon 5000€ lainan ja tänään aloin tosissaan ajattelemaan, jos kuittaisin palkkavelat tuolla pois. Korko tuossa lainassa on 23,9% ja erä 109,35, laina-aika 84kk eli 7 vuotta. Aika ovela psykologinen kikka ilmoittaa laina-aika kuukausissa eikä vuosissa, kuinkahan monelta jäis ottamatta, jos tajuisivat, että ovat 7 vuotta naimisissa lainan kanssa. No mutta asiaan. Eli just tänään laitoin entisille työntekijöilleni viestiä, että elokuusta lähtien rupean kopistelemaan kukkarosta ropoja heidän suuntaan 50-100€/nenä ainakin silloin kun olen töissä. Tuostahan tulee siis min. 150€ erä lisää kuukaudessa, joten aloin vakavasti miettimään tuota lainaa, jonka erä jäisi pienemmäksi ja saisin palkat kuitattua melkein kokonaan.

Sitten otin järjen käteen. Melkein olin jo vahvistamassa lainaa, kun en löytänytkään tästä lainasta paljon sen summaksi kokonaisuudessaan tulee. Musta tuo vaan on mielenkiintoista nähdä (esim. OPRn lainan hinta on rapiat päälle 19.000€). Toinen miettimään pistänyt juttu oli 250€ avausmaksu. Ja kolmas...no ylipäätään se miksi ottaisin lainan ja maksaisin korkojakin, kun juuri olen saanut sovittua maksujärjestelyn, jossa koko summalla maksan pääomaa. Vaikka palkkavelat painaa kuin synti, pitäisi silti pystyä ajattelemaan järkevästi ja hillitsemään poismaksuhaluja. Sitä paitsi, tuossa sopimuksessamme on tuo työttömyys-porsaanreikä, kun tuommoisessa lainassa ei mitään maksutaukoja ole, joten todennäköisesti koko homma kusahtais omaan nilkkaan.

Siispä en nyt tuota lainaa ota vaan toteutan tuota sopimaamme maksusuunnitelmaa. Jotain yritän myös laittaa kirjanpitäjälle viimeistään sitten, kun olen tvrn maksut suorittanut. Sittenpä ne oiskin kaikki velat lyhenemässä edes hitaasti, mutta varmasti.