Sattui OP mediasta silmään artikkeli hiihtoloman vietosta. Vertailussa oli kolmen tonnin lasketteluloma Lapissa, tonnin kieppeillä kiikkuva touhuloma Vuokatissa ja satasen loma kotikaupungissa. Ainakin toistaiseksi meidän hiihtolomat kuuluvat ehdottomasti viimeiseen kategoriaan, tarkemmin sanoen tällä kertaa kustannukset olivat 53 euroa ja bensarahat päälle.

Maanantaina ja keskiviikkona käytiin testaamassa Joensuun Katajan taitoluistelujaoston järjestämä lomaviikon luistelukoulu. Tunnin ajan noina iltapäivinä (ajatelkaa, joskus jotain järjestetään iltapäivälläkin, jei!) jaoston nuoret luisteluttivat innokkaita oppilaita. Tyttö tykkäsi kovasti ja halusi mennä myös keskiviikkona. Poikanen ei niin innostunut asiasta vaikka jäällä ollessa olikin kivaa eikä lähtenyt enää keskiviikkona mukaan (en ollut yllättynyt). Luistelukoulu oli ilmainen, joten maanantain kuluja olivat vain luistelukoulun jälkeiset herkut 13€.

Tiistaina vihdoinkin lunastin puoli vuotta roikkuneen lupauksen ja vein tytön tallille. Tunnin neiti sai touhuta Helinä-ponin kanssa ja loppupuolella sai ratsastaa ilman satulaa. Ilman satulaa, koska rouva poni on pieniin päin :) Nyt odotellaan, että pikkuponi syntyy ja noin kuukauden pitävät äitiä ja varsaa äitiyslomalla ennen kuin voidaan jatkaa tätä harrastusta. Tyttö on ollut ihan täpinöissään ponista, poika ei lähtenyt edes mukaan. Hän tympiinty edellisessä paikassa, koska "äiti aina pakottaa töihin". No, kyllä pakotin, ettei ihan vahingossa ala se "osta oma heppa" -ruinaus vaan oppivat alusta lähtien, ettei se valmis ratsu tule kuin manulle illallinen vaan se eläin vaatii hoitamista. Nyt kuitenkin puhuivat lapset keskenään ja poikanenkin tuntuisi olevan lähdössä mukaan, kun lupasin, etten pakota mihinkään. Joka tapauksessa tuohon palataan toukokuussa. Tämän käynnin kustannukset 20€/tunti ponitouhua.

Keskiviikkona lapset siirtyivät isän hoiviin lauantai-iltapäivään asti. Ei kustannuksia tuolta ajalta. Lähinnä ahmin netflixiä, koska se ilo loppuu 7 päivän päästä. Lauantaina tiedän lasten käyneen isän kanssa SDP:n järjestämässä talvitapahtumassa. Olivat saaneet laskiaispullaa, mehua, karkkia, poniajelua ja  muuta mukavaa.

Torstaina facebookia selatessa ruudulle lävähti mainos kiipeilykeskuksesta ja Naistenpäivän kamppanjahinnasta. No perjantaina en sinne lähtenyt, mutta sen verran tuo jäi mieleen, että piti käydä hinnasto katsomassa. Varsinkin lasten käynti ja synttäri -hinnat näyttivät ihan kohtuullisilta, joten sunnuntaina (poikasen vastustuksesta huolimatta) heitin molemmat penskat seinälle. Yllättäen nuori mies syttyikin tästä hommasta niin, etten meinannut saada häntä pois sieltä ja vielä tänäänkin sanoi kiipeilyn olleen kivaa (viimeistään seuraavana päivänä on aina tullut "En lähde enää."). Tyttökin tykkäsi vaikka vaati hieman enemmän rohkaisua kiivetä paria askelta korkeammalle. Tämän ilon hinta kenkineen 10€/kerta/lapsi (ei siis tuntihinta vaan vaikka koko päivä) eli 20€ ja puolitoistatuntia siellä nyt keikuttiin.

Lisäksi on pelattu nintendoa, katsottu elokuvia, luettu kirjoja, käyty serkkujen luona leikkimässä ja itsehän kerkesin ensimmäisenä viikonloppuna kahteen yövuoroon eli lapset pääsivät yökylään sekä ukille että mummille. Kaikenlaista sitä kerkeääkin muutamaan päivään :D

 

Tässä vielä osoite artikkeliin:

https://op.media/teemat/matkustaminen/hiihtolomasta-kolmen-tonnin-lasku-loma-aktiviteeteilla-hurjat-hintaerot-2f3e6dfd7fb84b6f9c85219e71445282?fbclid=IwAR3KuYnqJ55S8S-IHwRWFXrsTwCXH-hZ7ViDgHzVDqvOlZqaKOMUBbXBEwM