Menneille vapaille oli muistaakseni aikas paljon suunnitelmia, joten ajattelin vähän katsastella mitä tehtiinkään ja oliko se sittenkään ihan ilmainen "loma":

1. Luistelu

No ei alkanut hyvin. Tätä ei keretty ollenkaan tekemään lähinnä kohdeyleisön vastustuksesta johtuen.

2. Uinti

Kerran sentään käytiin räpiköimässä. Tai ainakin näkivät altaan. Uimahallikäynnit ainakin minun kanssa tuppaa olemaan sitä, että viihtyvät enemmän saunassa lämmittelemässä kuin altaassa ja varsinkin tehokasta uintia ajasta on ehkä sekuntti, kun pitäisi pelata ja leikkiä ja vaikka ja mitä. Noh, meneehän tämä lasten elämyksenä, mutta kesällä laitan nämä kaupungin uimakouluun, jotta oppiivatkin jotain.

3. Kirjasto

Viikonloppuna käväistiin kirjastossa, jolloin bongasin hiihtisviikon tapahtumat. Maanantaina käytiin etsimässä kirjanmerkkejä ja askartelemassa ja tokihan siellä piti myös tableteilla pelata. Keskiviikkona käväistiin kokeilemassa playkka-pelaamista.

4. Pulkkamäki, hiihto, ulkoilu

Tätä ollaan tehty nyt ihan mukavasti. Sunnuntaina oli paikallisessa hiihtokeskuksessa ulkoilutapahtuma, jossa kulutettiin parisen tuntia. Tosin reissu kustanti lettumaksun, mutta ei haittaa. Lapset pääsivät käymään traktorin ja kuorma-auton ohjaamoissa ja mönkijöiden ratissa. Pelasivat ilmakuutiolla, etsivät arkeologisia aarteita hangesta, pelasivat mölkkyä ja laskivat mäkeä. Tarjolla olisi ollut poniajeluakin, hevosajelua, mönkijäkyytiä ja kaivinkonekarusellia, mutta mihinkään eivät jaksaneet jonottaa, joten noi nyt jäi kokematta. Silti ihan tyytyväinen pitää olla, että lähdettiin. Maanantaina sain päähäni, että lähdetäänkin kävellen kirjastolle ja otettiin pulkat mukaan. Tulomatkalla siis koukattiin matkanvarrella olleessa mäessä. Hiihtoakin olisi ollut sunnuntaina tarjolla, mutta se nyt jäi tuon tapahtuman jalkoihin.

5. Elokuvailta/peli-ilta

Pelata ovat saaneet tableteillaan, lautapelit ovat vähän nyt jääneet. Elokuvia ollaan kyllä katsottu kuin myös niitä, mitä kirjastosta viikonloppuna lainasivat.

6. Leipominen

Tätä jos mitä ollaan tehty paljon. Tai siis minä olen tehnyt paljon :) Ihan ensin paistettiin tytön kanssa sämpylöitä, jotka ovat pääosin osuneet omaan suuhuni. Lauantaina saivat tehdä pitsat valmiisiin pohjiin ja paistoin piimäkakun. Maanantaina kokeilin suklaakiisselin tekoa ja paistoin lettuja. Jotenkin tuntuu, että köksässä olen nyt viettänyt aikaa ihan mukavasti.

Kaiken kaikkiaan aikas mukavat vapaat. Kustannuksetkin pysyivät ihan hyvin kurissa, joten pitää olla kaikin puolin tyytyväinen. Pääasia, että vapaat vietettiin lastenkin mielestä ihan kivasti.