Ihmiselämä sitten kävin itsekin ratsastamassa, mutta pari viimeistä vuotta olen tyytynyt käyttämään vain tytärtäni heppailemassa. Tähän kesään asti on riittänyt mahdollisimman pieni talli, jossa on päässyt touhuamaan ponin kanssa a:sta ö:hön ja välissä ratsastamaankin, mutta kun kuulin neidin ratsastaneen ponileirillä ilman taluttajaa, laukanneenkin ja jopa hypänneen esteitä, on ollut pakko myöntää, että hänet on siirrettävä oikeille tunneille. Näin, monien puhelinsoittojen, kirosanojen ja monen epätoivon hetken jälkeen onnistuinkin tekemään.

Ratsastaminen ei tunnetusti ole kaikkein halvin harrastus. Tähän asti on menty ilman erityisiä varusteita, mutta itsekin olen sen verran välineurheilija, että tiedän miten helppoa laji-innostus on tappaa p*skoilla välineillä. Siispä vaihtoehtona on edes yrittää hankkia varusteita käytettynä tai myöntyä ostamaan uutta ja tähän mennessä on ollut pakko taipua jälkimmäiseen. Onneksi elokuun alussa oli eräässä verkkokaupassa verot veks -tyyppinen ale, joten suht kohtuullisilla hinnoilla irtosi

- turvaliivi 68,36€

- kypärä 30,36€

- ratsastusleggarit 22,77€

Lisäksi toisesta verkkokaupasta ostin kengät 19,90€ (ja kokoa isommatkin 19,90€). Kivijalkakaupasta on ostettu vain hanskat 11,99€ (itse asiassa kahdet, koska neiti hävitti jo ensimmäiset) ja sukat 4,99€. Raippa löytyi minulta ja muutama hetki on aikaa miettiä mitä oikeasti tarvitaan, jottei neiti jäädy talvella ihan luuytimiään myöten.

Suurin rahareikä tässä hommassa ovat ratsastustunnit. Monella tallilla on käytössä yksittäistuntihinnan lisäksi ratsastuskortteja, joissa on jokin nimellinen paljousalennus ja tietty voimassaoloaika. Tuo rajattu voimassaoloaika on varmasti ihan ok, jos on vakiotuntipaikka, mutta jos jää kärkkymään muiden peruutuksia voi kärkkyessä nousta stressikäyrän lisäksi ketutuskäyräkin. Onneksi eksyin sellaisen tallin sivulle, joka toimii hieman toisin. Vakiotuntipaikkoja eri tasoisille on toki kaupan ja peruutuksen vuoksi tämmöiseen kompastuin ja heti iskin kiinni. Lisäksi tallilla on joka kuukausi varaustunteja, joille voi mennä kuka tahansa ratsastamaan ja kukin tekee taitonsa mukaan. Lisäksi tuolla ei tarvitse pelautua korttien kanssa vaan oikeasti käydyt tunnit laskutetaan jälkikäteen. Ihan parasta.

Ihan pahinta sitä vastoin on se, että tämähän ei mitenkään laannuta omaa ratsastuskuumetta. Onneksi oman kokoisten varusteiden hintojen katselu laannuttaa edes sen verran, että ainakaan tänä talvena ei ole minun aika nousta ratsaille.