Mulla on ollut aina haaveita, mutta joskus kuulin, että haaveilla ja tavoitteilla on se ero, että tavoitteilla on aikataulu. Joillakin haaveistani on aikataulu, mutta joillakin ei ainakaan vielä. Tässä kuitenkin ne, jotka pyörivät edes haavetasolla mielessä:

1. Koira

Eikä ihan mikä tahansa hurtta vaan semmoinen iso. Dobermanni tai ainakin laumanvartijarotuinen. Semmoinen, joka ei oikein mahdu kerrostalokolmioon nykyiseen perheeseen mistä päästäänkin seuraavaan kohtaan.

2. Talo

Haluisin omakotitalon, omistaa tai vuokrata järkevään hintaan. Talossa pitäis olla kodinhoitohuone (kyllä, muutaman kerran kura-aikaan on menny hermot), iso kylppäri (nykyisessä mahtuu just kääntymään), sauna (en saanut edes yleistä vuoroa varattua, kun ovat täynnä), kasvimaa ja kanala (back to nature on mun mieliala tällä hetkellä) ja sen verran tilaa pihalla, että kissoille voin rakentaa ison häkin. Siis isomman kuin keskivertokoirankoppihäkit on. Jos ihmisiä ajatellaan niin vähintään neljä huonetta, avoin keittiö, terassi (myös etupuolella), leivinuuni ois siisti, mutta ei pakollinen. Varaava takka ja oma työhuone/kirjasto (no tän sais sit kun lapset lähtee omilleen). Siinäpä sitä.

3. Ulkomaanmatka

Ihan ensin haluan Las Vegasiin kouluttautumaan verkostomarkkinointiin. Se on tän vuoden joulukuun tavoite ja vaikka taloustilanne on se mikä on, en ole täysin valmis hylkäämään tuota tavoitetta. Budjetti on min. 1500€ ja rahoista on kasassa jo n. 600€. En pidä tuota ollenkaan mahdottomana saavuttaa.

Sitten haluan matkustaa:

Likuliku Lagoon Resortin bungalowit on rakennettu luonnonmateriaaleista ja suunniteltu fidžiläisiä perinteitä kunnioittaen.

http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2014110418806478_ma.shtml


https://www.stara.fi/2017/01/15/karibialle-ensimmaiset-vedenpaalliset-bungalowit/

Ja mie haluan tuonne matkaseuraksi lapset. Tosin uimataito taitaa olla pakollinen vaatimus, joten vielä muutama vuosi voidaan säästellä rahoja noihin reissuihin.

Sitten mie haluan matkatoimisto Aventuran järjestämälle maailmanympärimatkalle. Hinnat näyttäis pyörivän 10.000€/nenä, joten matkaseuran kanssa hinta ois 30.000€+käyttöraha. Tosin ehkä tuon edellisen kohteen vois sisällyttää tähän tavoitteeseen... Joskus mietin, että haluisin käydä tanssimassa tangoa Argentiinassa, salsaamassa Kuubassa, oopperassa Italiassa ja shoppailemassa Ranskassa. No, jos ei ihan noin, joka tapauksessa maailmaa haluan nähdä vielä lisää ja ehdottomasti haluan näyttää sitä lapsillekin.

4. Velaton

Jossain tuossa talon ostamisen ja reissaamisen välissä pitäis saada velat maksettua. Aikataulu tälle ois pankkilainan maksamisineen vajaa 5 vuotta, mutta mie oon sitä mieltä, että homma hoidetaan kasaan paljon nopeammin. 2-3 vuotta suostun pyristelemään asian kanssa ja sitten pitää olla selvää. Tavoite on ehkä kova, mutta köyhäilyä enemmän mua nyppii tuo järjetön summa.

5. 10.000€ puskurirahasto

Tarviin ja haluan puskuria tilille. Lasten kanssa sitä on pakko kerätä koko ajan, ikinä ei tiedä milloin sattuu lääkärissäkäynti tai menee ulkohousut rikki (mä vaan en osaa paikata vaatteita). Tai tulee työttömyysjakso. Tai pidempi aikainen sairaus (kelan päivärahoilla ei koko kuukauden menoja kateta tällä hetkellä). Tai mitä vaan. Joten vaikka sanotaan, että jokainen ylimääräinen euro pitäisi käyttää velanmaksuun, olen tällä hetkellä eri mieltä. Tarviin puskuria ja nukun hiton paljon paremmin, jos mulla on sitä.

6. Abdominoplastia

Rakkaat lapseni, kaksi peräkkäistä raskausta, tekivät tuhojaan mun keskivartaloon sen verran, ettei ne kirurgin mukaan korjaannu ilman veistä. Siispä 5.000€ tiskiin ja saan abdominoplastian, mitä en kunnallisesta terveydenhuollosta saa (niin kuin en viime aikoina oikeastaan mitään muutakaan. Joskus mietin miksi maksan veroja...). Tämän meinasin teettää ihan tämän kaupungin firmassa, siksi tuo hinta. Aikataulutoive 2 vuoden päästä, viimeistään kuitenkin viiden vuoden päästä (koska rahat pitää ensin säästää ja 2.500€/vuosi on aikas rivakka tahti tällä hetkellä). Katotaan, josko myöhemmin boobsitkin laitattais kuosiin.

7. Muumimaailma ja Titi-nalle maailma

Nää vaihdettiin tänä vuonna änkkäri-puistoon, mutta tavoite on vuoden päästä kesällä toinen ja siitä vuoden päästä toinen.

8. Mahdollisimman iso liiketoiminta

Tää on mun Arctic-tavoite. Haluan nähdä miten suuren verkoston pystyn kasvattamaan (ei, se ei ole pyramidihuijaus). Haluan tehdä tästä jos en itselleni leivän niin ainakin lapsille vaihtoehtoisen leivän, jos ei normioravanpyörä satu kiinnostamaan. Monesti olen miettinyt annanko lapsille liian helposti vakaat tulot, kun joskus siirrän edustajuuden heidän nimiin, mutta en usko. Kuitenkin he ovat jo nyt tehneet töitä asian eteen olemalla tiimeissä ja esittelyissä mukana melkein joka kerta, joten ovat kyllä oman osansa tehneet.

9. Työpätkäily halusta eikä pakosta

Aiemmin ajattelin, että teen Arcticista viidessä vuodessa itselleni leipätyön ja sitten jään eläkkeelle.Tällä hetkellä, kun taas olen päässyt nauttimaan kaikista sairaanhoitajuuden aspekteista ja taas nään kuinka paljon minulla on opittavaa tuolta alalta, olen vähän sitä mieltä, että en halua heittää kovalla työllä saamaani tutkintoa hukkaan (ellei terveys ole toista mieltä).

Lapset haluaisivat minut eläkkeelle, mutta luulen, että enemmänkin tarkoittavat sitä, että olen aiemmin ollut liikaa töissä ja liian vähän heidän kanssa. Tuota asiaa olen nyt korjannut ajamalla yrityksen alas ja pitämällä ensin kuukauden loman ja nykyisin olen kaiken vapaa-ajan heidän kanssa. Luulen, että enemmänkin meidän perheen etu olisi se, että pätkäilen jatkossakin. Se, etten edes havittele pysyvää työpaikkaa vaikka se velanmaksun edunmukaista olisikin. Minulle ja varmasti lapsillekin sopisi hyvin kesäpätkä, lomaa lokakuu, joulupätkä ja lomaa helmi-huhtikuu. Näin voisin toipua kolmivuorotyön väsymyksestä ja lapsetkin saisivat lomaa hektisemmästä tahdista. Tokihan tuommoinen notkauttaa taloustilannetta, joten haluaisin talouden siihen kuntoon, että voisin kattaa nuo lomakuukauteni säästöillä (tai Arcticin tuloilla). Itse asiassa olen jo laskeskellut onnistuisiko säästää sen verran, että lokakuun voisin lomailla...