Tänään on vietetty ensimmäistä päivää työttömänä. Ai kauheeta :D Oikeasti toimettomuus alkoi jo viime torstaiaamuna vapailla enkä edes muista enää kuinka moni on kysynyt "Mitäs nyt?" No, kuule. En tiedä. Eikä ahdista yhtään toisin kuin kaikkia muita tuntuu ahdistavan. Tuntuu, että koko viikonlopun olen vain hoitanut talouteeni vaikuttavia asioita:

Ilmoittauduin työttömäksi ja annetut tehtävätkin jo lauantaina tekaisin. Kaiken näköisiä turhan päiväiseltä vaikuttavia täydennä lauseita -tehtäviä. Voi naurunpaikka ja ahdistus, mitä roskaa. Ainoa apu, mitä voisin kuvitella te-keskukselta haluavani olis ansioluettelon päivitys ja hakemuksen teko, mutta eihän tuommoisia kursseja täällä päin näytä olevan, joten se siitä. Muuta en tarvii. Työni löydän aivan varmasti ilman kyseistä putiikkia. Oon miettinyt kolmea eri ammattia, joita voisin kokeilla työharjoitteluna/työkokeiluna ja harkinnassa on myös mestari-kisälli-koulutusta tehdaspuolelle (paikkakin siis olisi jo katsottuna). Jotenkin luulen, etten kovin pitkään kotona toimettomana ole tilastoja rumentamassa.

Tarhan laskutuksen kanssa olen myöskin saanut vääntää ja oikein olan takaa. Viime keväänä kyselivät tulojen päivitystä ja silloin ilmoitin, että odotellaan uusi työsoppari, johon odotin jonkinlaista palkankorotusta. No korotusta ei tullut ja kesällä ilmoitin, että voivat maksupäätöksen muovailla entisten tulojen perusteella. Tuohon viestiin en ole tähän päivään mennessä saanut vastausta enkä mihinkään muihinkaan viesteihini. Kesällä havahduin siihen, etten ole saanut tarhasta laskuja ehkä helmikuun jälkeen, tuostakin kysyin jo kesäkuun viestissä ja sen jälkeen, mutta kukaan ei tuohonkaan asiaan mulle ole mitään vastannut. Nyt laitoin päikyn johtajan selvittämään asiaa. Ja kiitoksena tuosta sain maksupäätöksen korkeimpaan maksuluokkaan, vaikka kesällä oli tullut järjestelmän kautta viesti, että tulotietoja kerkeää ilmoittaa syksypuolellakin. Arvaatte varmaan, että hieman avauduin tästä. Ja koska kukaan ei edelleenkään ole puolella sanalla maininnut laskuttamattomia kuukausia keväältä, ne ovat nyt mun puolesta ilmaisia. Laitoin siis tulikiven katkuisen viestin maksupäätöksestä ja viimeisimmän työsopparin, josta näkee tulot vaikka nuokin vielä muuttuu kunhan saisin päivärahapäätöksen.

Auton laitoin seisomaan, kuten monesti jo kerkesin mainita. Trafin laskusta tulee muutoslasku ja samoin kai vakuutusyhtiön laskusta vaikka käsittääkseni tein tuon muutoksen ennen laskutuskauden alkua.

Lasten elatustuet hain kelalta, kun sopimukset päivitettiin.

Lasten muskarit ovat taas alkaneet ja tämän päivää olen askarrellut vapaaoppilashakemuksia.

Sain viime vuoden verotuspäätöksen. Palautusta 900 euroa! Hyvä, etten tanssiksi pistänyt :D Ehkä se kirjanpitäjä sittenkin on hyvä olla olemassa...

Että tämmöisiä kaikkia pieniä juttuja, vaikka näistäkin tulee yhteensä iso virta. Monta turhaa kulua tulisi, jos ei asioita jaksaisi hoitaa.