Periaatteessa mun menot on jo lueteltu. Ei noiden lyhennysten jälkeen jää paljoakaan mentäväks mihinkään muuhun, mutta se mitä jää:

- vuokra 671,20€

- OPn vakuutukset 75€/kk

- puhelin ja netti n. 50€/kk ainakin tällä hetkellä. Jos ei kohta firman alasajo ala näkyä puhelinlaskuissa, mä alan kysellä toisia liittymiä.

- sähkö 25€/kk, tässä on kyllä varaa olla tarkempi.

- ruokaan mitä jää

- kissat n. 30€/kk (hiekat ja ruuat)

- Arctic n. 120€/kk

- omia lääkkeitä en pahemmin tarvitse kiitos Arcticin tuotteiden ja lasten lääkkeet saan takaisin vakuutuksista, joten niihin en budjetoi.

- bensaan n. 50€/kk

Sitten ne tulot:

- palkka 1798€ (arvioin veroja yms pois 25%)

- elatusmaksut 210€

- lapsilisät 292€

- yrityksestä tuloja n. 300€

- Arcticista tuloja 0€-mitä vaan, kattoa ei ole (paras kuukausi 250€) Tätä en ole budjetoinut mukaan, koska nämä tulot säilytän yrityksessä ja ajattelin nostaa ne vasta loppuvuodesta rahoittamaan koulutusmatkaa Las Vegasiin.

- sivutöistä n. 500€. Tätä on tarkoitus nostaa entisestään. Vapaapäiviä ei nyt budjetoida :)

Yrityksen tuloista en maksa veroja, koska niistä ei jää mitään verotettavaa. Arcticiin liittyvistä töistä (myynti ja bonukset) maksan itse alv-veron. Palkkatuloista tuossa on arvioitu netto. Jos tulee työttömyysjaksoja, taulukko näyttää aivan toisenlaiselta (nyttenkin minulta lähti asumistukia pois n. 450€, koska menin töihin. Toisaalta työttömyyskorvaus oli paljon pienempi summa kuin palkkatulo). Työttömyysaikoina voin käydä keikalla nykyisellä työnantajallani, mutta minusta on ihan hölmöä, ettei työsuhteen aikana voi keikkailla esim. toisella osastolla. Tuosta listasta puuttuvat kokonaan vuorotyölisät ja tulevat lomakorvaukset (jos työsuhde katkeaa siihen lokakuun alkuun). Työpätkän jälkeen ajattelin käyttää minulla jo voimassa olevan kuntoutuspäätöksen, ellen sitten vaihda työpaikkaa esim. yksityiselle puolelle ainakin keikkailuun.

Itse asiassa tuon tarkempaa budjettia minun on ihan turha rakennella. Niin kuin aiemmin jo sanoin, saan aina budjetit näyttämään pitkää miinusta, mutta silti olen aina pärjännyt, laskut on maksettu ja ruokaa on ollut kaapit täynnä. Pakko on ihmetellä itsekin mistä tuo johtuu. Tietysti hyvä, että luottotiedot ovat vielä kunnossa, mutta onhan se ollut pankinkin kanssa jännä aina keskustella, kun virkailijat tuijottavat vain laskelmia, että olet tämän mukaan kuukausittain esim. kolme sataa euroa miinuksella. Jaa, no, en voi tietää miten, mutta ei mikään lasku ole edes jäljessä, lainatkin on maksettu ja ruokaa kaapissa. Että mitenkäs se yhdistelylaina? Ai ei tipu. No arvaa olenko yllättynyt? En ole.