SAIN TÖITÄ! JIPPII!!!

 

Oon tässä jo päivänä muutamana katellu kuukausikulujen seurantaa ja ollu lievästi sanottuna kauhuissani, kun en tiedä mistä hitosta lähteä karsimaan vielä menoja. Multa menee parisen tonnia jo laskuihin (vuokra, vakuutukset, puhelimet) ja kaikennäköisiin olevinaan tärkeisiin hankintoihin. Ihan kamalaa. Siihen sit päälle tässä kuussa reisille levinnyt ruokabudjetti lähemmäs viis satkua ja lainojen lyhennykset päälle. Ei helvetti sentään. Mutta nyt ei tarvii ihan paniikkia vetää, voin vähän huokaista, koska sain töitä. Aluksi vuoden loppuun 90% työajalla ja siitä mahdollisesti huhtikuun loppuun (eiköhän ne kesälomat jatkuis tuosta...) ja pelkästään yövuoroja. Ihan huippujuttu. Listassaan on siis 8-9 yötä/3vkoa, joten vapaa-aikaa eli lapsiaikaa ois enemmän kuin ikinä ennen vaikka palkka pysyis aikalailla samoissa. Verohelpotusta tulee pitkästä työmatkasta (n. 50km/suunta), jonka voi hakea jo etukäteen (en hae, tykkään veronpalautuksista). Siihenpä jäiskin sitten reilusti aikaa tehdä Arcticia lisää. Tää on niin parasta! Osastonhoitaja vaikutti tosi ihanalta ja otti jo valmiiksi ylös milloin mulla on lapset ja milloin voisin viikonlopun hiihdellä töissä. Tietysti ei pidä nielaista ennen kuin on nimet paperissa, mutta onhan se ihan kiva tietää, että kohta pääsen hammaslääkäriin ja silmälääkäriin. Ja ehkä voisin ostaa lamppujakin... Ja ainakin voin alkaa pitämään paljon tarkempaa kuluseurantaa. Pitäis vaan olla rohkea ja aina heittää lisien verran ekstralyhennystä johonkin lainaan ja sitten vasta alkaa tuhlaamaan...

Vaikka työpaikka tulikin, se ei tarkoita, että tässä ois vara jäädä laakereille lepäämään, ehei. Kirjoitustyöstä juttelen huomenna työnantajan kanssa tarkemmin. Kävin tutustumassa palveluunsa ja vaikuttaa kyllä niin monimutkaiselta, että voisin kirjoittaa monta artikkelia palvelusta itsestäänkin. Puhelinhomman sanoin irti, mutta olen kuulemma aina tervetullut takaisin linjoille. Jotenkin tuntuu, että nou tänks. Jos torin yhteydenotoista tulee mitään niin se ois varmaankin keikkahommaa kotipalveluun, mikä ei innosta mua pätkän vertaa tai sitten jonkinlaista assarin hommaa silloin tällöin, jonka voisinkin hoitaa kotiin. Katselin jotain oDesk-, fiverr.com- ja muita vastaavia palveluita, joihin ehkä voisinkin liittyä. Oishan nuo roposet lisänä vaikka firman kassaan ja sitä kautta velkoihin, kun en kehtais verottajalle erikseen noita ilmoitella. Mietiskelin jo litterointihommien kyselyä, mutta tuon nyt taidan kuitenkin jättää tekemättä.

Polinnassa kävin tänään. Meillä oli ihan mukavat puolitoistatuntia ja toki monikin asia selvisi, kuten esim. se, että työkokeilu on kolmen kuukauden pätkä ja ettei kuntoutuspäätös lopu paperissa mainittuna päivänä. Toisin sanoen, jos vaikka huhtikuun jälkeen ei ole töitä tai mun kroppa ei enää hoitsuna kestä, voin käyttää työkokeilun vielä sittenkin.Tykkäsin semmoisesta positiivisesta lähtökohdasta, ettei mun aamuvaikeuksista tehty ongelmaa vaan hällä alkoi heti raksuttaa mitä kautta voisin työllistyä yökkönä ja mitä lisäkoulutusta se ehkä vaatisi. Mutta katotaan nyt, onko edes tarvetta käyttää tätä polkua.