Mie oon ulosottoviraston kanssa vääntänyt asioista tähän päivään asti. Kihlakunnan vouti päätti jo, että maksuohjelma onnistuu, mutta ehdottamani summa oli liian vähän. Ulosottomies halusi laskea maksuohjelman erät samalla kaavalla kuin jos olisin itse ulosotossa. Perkeleen ämmä. En tajua, minkä takia hän halusi kohdella minua kuin olisin itse ulosotossa. Mitä helvetin neuvottelemista tuo oikein on? Piti ilmoittaa nettotulot ja huollettavien lukumäärä. Ilmoitin eilen ja tänään kysyin joko on laskenut erän summan. Ei edes vastannut sähköpostiini (mikä näyttää olevan ihan yleinen tapa hänellä). Miten pitkään voi yhden laskutoimituksen tekeminen viedä? Itse laskeskelin netissä sen verran karmaisevia eräsummia, että toteutuessaan oisin takuulla "päässyt" ulosottoon ihan viralliseksi asiakkaaksi.

Kyllästyin tuohon suorastaan kettumaiseen vitkutteluun niin paljon, että nostin ryöstökorkoisen OPR vakuuden lainan tappiin eli 2600:sta 10.000 euroon. Ja maksoin koko ulosottovelan pois. Laitoin vielä vajaa parikymppiä korkoja, kun maksoin 14 päivää myöhässä. Pitäkööt pennoset.

No onpahan taas lisämotivaatiota pysyä poissa ulosotosta ja alkaa säästämään oikein kunnolla. Ikinä en halua päätyä tuon laitoksen "asiakkaaksi". Oikein fyysisesti oksettava laitos ja asioiden hoitotapa heillä oli.

Tokihan tuo liike hieman muutti velkaluettelon sisältöä. Opr:n laina siis on 10.000€ (korko muuten oli 24,9%) ja erä 277,61€/kk, joita normaalivauhdilla on hurmaavat 72 kipaletta. 6 vuotta maksua. En ehkä jaksa noin kauaa tuota maksella :) Lainalla kuitattiin 2600€ entinen laina eli tilille tuli rapiat päälle 7000€. Tuosta sain siis maksettua vielä ITEn laskun pois sekä Lindorfin laskun. Vaikka tvr:n erät polttelevat todella paljon, päätin nyt kuitenkin maksaa nuo, koska Lindorfilla on n. 30% korko ja nyt tuo ITEn lasku ei kerennyt mennä sinne alkuunkaan.

Itse asiassa mie jo aavistelin, että jotain tapahtuu asioiden suhteen. Mulle nimittäin soitettiin ensin yhdestä lisätyöstä, jota en nyt kerennyt käydä tekemässä, valitettavasti. Sitten sainkin viestiä toisestakin paikasta, joten ensi viikolla aloitan keikkailun eräässä yksityisessä hoitokodissa. Tää on tapahtunut ennenkin; kun rahat on ihan täysin finaalissa, jostain tipahtaa aina sen verran töitä, ettei näännytä nälkään. Ilmaista rahaa en ole koskaan saanut, mutta pitää olla onnellinen, että töitä on riittänyt. Onneks nyt oli tuo laina korotettavissa ja sain tän sotkun selväksi.

Tällä hetkellä ainakin olen ihan tyytyväinen tähän vaikka vähän harmittaakin, että jouduin kuittamaan velkaa lainalla. No, ehkä minä toivun tuosta. Ja totta puhuen saatan tehdä saman liikkeen myöhemminkin, kun ei tuo pankki ole kovin yhteistyöhalukas...