Viime vuoden syksypuolella erään kirjoituksen kommentteihin ilmestyi haastattelupyyntö. Ihan mielenkiinnosta annoin haastattelun vaikka monta kertaa mietin uskaltaisinko antaa julkaista juttua omalla nimelläni. Kun tämä haastattelija sanoi, ettei hänen mielestään blogissa ollut mitään mitä ei omalla nimellä voisi julkaista, päätin seisoa sanojeni takana. Tuon jutun tekemisen ja sen julkaisemisen välissä on ollut hyvää aikaa miettiä, joko uskaltaisin tehdä tästä julkisen blogin ainakin kavereille ja sukulaisille päin ja nyt kun huomasin jutun julkaistun, päätin lakata miettimästä mitä muut ehkä sanoisivat, jos tietäisivät blogistani ja tilanteestani ylipäätään. Tämä on muuten ainoa kerta, kun olen edes miettinyt mitä joku minun tekemisistäni sanoisi ja voin sanoa, että tuon miettiminen on ollut RASKASTA. Oli viimenen kerta, kun jaksan tuommoiseen vatulointiin tuhlata energiaani.

Siispä tässä linkki juttuun:

https://op.media/talous/raha-ja-arki/heidi-maksaa-yli-50-000-euron-yritysvelkaa-pois-tiukalla-talouskurilla:-%22alussa-maksettavana-oli-27-eri-velkaa%22-29426bafad3c49979144d8a759b3dd54

Facebookissa oli tuohon artikkeliin jo julkaisupäivänä ilmaantunut muutama kommentti ja tottakai siellä ihmeteltiin miten hyvä palkka voi sairaanhoitajalla olla, jos voi maksaa 1700 euroa velkoja. Noh, sinne en tule kommentoimaan mitään, mutta tässä haluan muistuttaa parista asiasta:

- tuo 1700 euroa oli laskennallinen summa, millä homma alkoi, mutta missään kuussa en (ainakaan muistaakseni) ole maksanut tuommoista summaa, ellei ole tullut joku lomarahapomppu yms. lottovoitto tuloihin.

- lähivanhempi saa muitakin tuloja, kuin vain palkkansa.

- minulla on suurimman osan tästä ajasta ollut myös muita tuloja kuin päätyön tulot ja lapsiin liittyvät tuet.

En enää edes itse muista minkälaisilla kiemuroilla ja hattutempuilla olen päässyt näinkin siedettävään tilanteeseen, mutta toivotan uusille lukijoille lukuintoa aloittaa tarina alusta asti. Siellä ne kaikki kiemurat on kirjattu ylös matkan varrelta :)