Kolmisen viikkoa työttömättömänä. Toisaalta alkaa jo riittää tämä tekemättömyys, toisaalta en valita yhtään. Pari keikkaa olen käynyt nyt tekemässä enkä tässä kuussa voi enää tehdä yhtäään töitä, koska

a) nyttenkin menee tulot yli 300 euron.

b) kuun 20. päivän jälkeiset keikat eivät kerkeä palkanmaksuun kuun vaihteessa vaan niitä pitää odottaa pidemmälle kuuta eli päivärahat myöhästyisivät myös, mikä tottakai vaikeuttaisi laskujen maksua ajallaan.

Joka päivä on tullut monta keikkakutsua useampaan paikkaan, joten aikas paljon houkuttelee kokeilla paljon tienaisin yhden kuun aikana, jos kävisin joka päivä töissä (veikkaan, että aika paljon :) ). Kokeilun tiellä on ainakin tällä hetkellä lastenhoidon järjestyminen muutaman tunnin varoitusajalla, joten ensi kuussa ajattelin tehdä keikkoja vain lapsivapaat, mikä sekin on jo enemmän kuin nämä tämän kuun kaksi keikkaa. Mutta katsotaan nyt. Lomajanat alkavat toimipisteissä ensi kuussa, mutta ainakaan vielä ei ole tarjottu uutta pätkää mistään. Ehkä sitten joululistoille tai viimeistään ensi kesälle uskoisin uuden pätkän tipahtavan vaikka olen jo pyöritellyt mielessä, mitä jos en ottaisi uutta pätkää vaan tekisin keikkoja päivärahapäivienkin loputtua. Sietäisinkö semmoista epävarmuutta, ettei säännöllisiä tuloja olisi kuin asumistuki ja lapsista saadut tuet? Peruspäivärahaa toki saisin, mutta...no...en tiedä. Ehkä vähän turhan aikaista edes miettiä tuommoisia.

Sen verran on raha-asioihin liittyviä juttuja tapahtunut, että vapaaoppilaspaikkahakemukset olen vienyt konservatoriolle sosiaalitoimiston puoltavalla lausunnolla (mun taloustilanne on todettu siellä tyydyttäväksi. Ei siis edes vähävaraiseksi vaan tyyydyttäväksi :D ).

Verokortit uusin, laskin tämän vuoden kilometrit ja kun päivitin tuon luvun ja otin kortit etuutta, palkkaa ja sivutuloa (mistähän vielä tuota kehittäis...) varten tuli veroprosentiksi aika järkyttävä luku. Kun on tottunut alle 20% verotukseen, 26,5% verotus etuudesta 9200 euroon ja palkkatulosta vajaa 900 euroon asti ja siitä eteenpäin 42% verotus tuottaa hieman tuskaa. Suoraan sanoen ei paljon kannusta työntekoon, kun tämän kuun kaksi keikkaa syövät tuosta alemman prosentin rajasta jo päälle 300 euroa. Että jos ikinä kokeilen kuukauden keikkailun tulon niin en ainakaan tänä vuonna.

Hieman on ollut outo kuukausi. Auto on ollut seisomassa, joka paikkaan on kuljettu pyörällä ja tällä hetkellä ainakin tuntuu, etten edes kaipaa autoa liikenteeseen. Pakkasilla joutuu ehkä taipumaan bussikorttiin, jos työt on toisella puolella kaupunkia, mutta ei tuo korttikaan ihan halpa ole. Vielä oudompaa tästä kuukaudesta teki se, että sain lopputilin jo kuun puolessa välissä vaikka odotin sitä vasta viimeinen päivä. Ihan hyvä, kun tuli. Sain oikaistua vuokran kahden viikon laahaamisesta ajallaan maksettavaksi, tileille on varattu seuraavan kuun erämaksut jokaisesta lainasta ja sain maksettu poikasen lääkärilaskut, joita nyt odottelen takaisin vakuutuksesta.