Ajattelin, että mainitsen tuon sanankin vasta sitten, kun olen saanut päätöksen takaisinperinnästä (aivan, se ei ollutkaan vielä taputeltu juttu), mutta nyt taas napostelee sen verran, että pitää ihan vähän avautua:

Yllättäen sainkin vuositarkistuskirjeen, pitäisi kuulemma laittaa hakemusta sisään 15.7 mennessä tai kyseinen tuki katkaistaan (taas). Pistin kelalle viestiä, että oletteko nyt ihan tosissanne? Tätä asiaa on kuitenkin vatkattu viimeiset pari kuukautta. Joo joo, vuositarkistusraja ei siirtynytkään kaikesta vatkauksesta huolimatta, joten hakemusta sisään vaan. No sitäpä sitten tekemään.

Joskus on tuntunut, että olen ihan liian rehellinen ihminen ja tällä hetkellä taas tuntuu siltä, että tuo kolahti omaan nilkkaan, koska:

Hakemuksessa kysyttiin saanko osinkoja? Alkukesästä niitä tipahteli yhteensä huimat 18,55 euroa, joten kiltisti vastasin, että kyllä. Siitäpä sitten avautui sellainen hakemussivu, jota en ole ennen nähnytkään. Piti eritellä pankkitalletukset (korkoprosenttikin), joukkovelkakirjat ja arvo, osakkeista yhtiöt, nimi (?), laji (?), lukumäärä, hankinta-aika, sijoitusrahasto-osuuksista rahastot, rahasto-osuuksien nimi, laji, lukumäärä ja hankinta-aika. Kaikista myös kysyttiin kenellä kyseistä omaisuuslajia on plakkarissa. Viimeiseksi piti pistää käsi raamatulle siitä vastaako ruokakunnan varallisuus viimeksi vahvistettua verotusta.

Just tällä hetkellä tuntuu, että en tule saamaan sentin senttiä asumistukea enää ikinä ja kaiken mahdollisen minkä vaan keksiivät ottavat takaisinkin.

Fuck it.