Merkittäköön aikakirjoihin, että Marseille-hiutaleet testasin eilen ja pesukukan sekä pienen Marseille-saippuan tänään.

Marseille-hiutaleita testasin lakanapyykkiin. Ajattelin, että voin tarvittaessa pyörittää ne uudestaan eikä silläkään olisi kiire, jos jostain syystä jäisivät saippuaiseksi. Pussissa neuvottu suhde on kuppi hiutaleita 5 litraan vettä. Laitoin kaksi hyppysellistä likoamaan pesupallolliseen vettä ja aika pian huomasin, että liikaa laitoin. Nähtävästi tuo ei haitannut, koska pyykistä tuli ihan käyttökelpoista. Ikävä juttu tässä on se, että pussissa sanotaan, että hiutaleet voivat tukkia pesukoneen. En osaa olla tuosta kovin huolissani, nykyinen kone on jo alkanut temppuilemaan eli lähtölaskenta on alkanut jo muutenkin.

Pesukukka tuntui hyvältä kädessä, ei liukastellut pois vaikka suihkussa sitä käytinkin. Paljon pitää olla hiuksissa vettä, jotta vaahtoamisen saa käyntiin, mutta sitten sitä riittikin oikein kunnolla. Hiukset tuntuvat puhtailta, joten jatkoon. Laitoin kyllä vielä tavallista huuhteluainetta ja muotovaahtoa, ei sovi ekohörhöillä ihan tolkuttomasti :D mutta seuraavalla kerralla aion kokeilla etikkahuuhdetta ja muotovaahdon pois jättämistä.

Marseille-saippualla pesin muun kropan. Sieneen tarvitsi ottaa sitä yllättävän vähän ja vaikka se vaahtosi iholla mukavasti vaahtoa ei ollut koko kylppäri täynnä, kuten suihkugeelien kanssa käy ainakin mulle. Vaikuttaisi ihan toimivalta ratkaisulta ainakin kesään. Katsotaan talvi sitten uudestaan, kun alkaa iho kuivaa, että riittääkö tuon kosteutusvoima vai pitääkö alkaa läträtä voiteilla (en halua, koska erään Dermon suihkuöljyn avulla olen päässyt voiteista eroon).

Kieltämättä uusi, minimalistinen minäni kiitti myös sitä, että sain raivattua suihkusta pois neljä pulloa eri aineita, kun tilalle tuli vain kaksi pientä saippuapalaa. En ole ollenkaan pahoillani tuosta muutoksesta :)