Tänään on ollut varsin tehokas päivä raha-asioiden hoidossa ja pakko on olla tyytyväinen päivän saldoon. Periaatteessa jo eilen otin härkää sarvista erään asian suhteen ja vihdoin katsoin mistä yritykseni tilin palvelumaksut oikein koostuvat. Olin siis tähän asti ajatellut, että palvelumaksuja vaan menee, koska tilillä on vielä joitain tapahtumia kuukaudessa, mutta mutta. Olen tähän asti ei yli vuoden maksanut turhaan visakortista 2,95€/kk, ja tuota korttia en ole käyttänyt enää viime vuoden maaliskuun jälkeen. Aivan turha kulu. Samoin olen maksanut yrityspalvelupaketista 5,90€/kk vaikka palveluneuvoja itsekin nyt sanoi, ettei tuossa ole enää mitään järkeä. Ensi viikon torstaina minulla on verkkoneuvottelu, jossa laitetaan tuo asia kuntoon ja ehkä vähän muutakin riippuen kirjanpitäjän kommentista.

Tänään intouduin tarkastelemaan puhelin- ja nettiliittymiäni. Tämän vuotta on tuntunut hieman liialliselta nuo liittymämaksut ja varsinkin nyt kun olen päälle maksanut mokkulaa (90€ osissa) ja tulossa on pojan puhelinliittymä oli pakko tarkastella noita hintoja oikein tarkasti. Tähän asti nettini on maksanut 12,90€/kk kampanjana ja puhelin 20,90€/kk kampanjahinta tämäkin. Molemmat kampanjat päättyivät kesäkuun loppuun ja nyt sain netistä eli DNA 4g stä normilaskun 19,90€/kk. Ottaen huomioon, että mokkula edelleenkin vaihtelee nettiä 4gstä 3gen milloin haluaa, tuo hinta on jo aika suolainen. Lisäksi silmiini osui puhelinliittymän hinnan kohoaminen 34,90€/kk, mikä on ihan täysin poissuljettu hinta mun maksukyvyltä. Tarjous olisi ollut 27,90€/kk tai datasiirron nopeuden puolittamisella 24,90€/kk, mutta en nyt oikein syttynyt noihinkaan hintoihin.

Otin siis jo muutaman kuukauden ajan harkitsemani Moin chatin päähän ja aikamme rautalankaa väännettyä tultiin sellaiseen johtopäätökseen, että pojalle otin 6€/kk +0,05€/min tai viesti kpl liittymän. Tästä aion sulkea netin. Itselleni otin saman puhelimeen ja saan vielä pojan 4gigaa itselleni oman liittymän käyttöön. Mokkulaan otin 18€/kk liittymän eli rajattomasti dataa, millä on hyvä katsella sarjoja. Ja elkää kysykö miks en jaa puhelimesta. Siks kun en ole diginatiivi. Siks kun se menee jotenkin mun atk-sietorajan yli ja siks kun en sitä helposti löydä mun puhelimesta ja siks kun se tuntu hitaammalta sen ainoan kerran kun onnistuin jakamaan. Ja siks kun, jos en erehdy, säästin jo näinkin. Se, minkä olin jo ihan unohtanut ja mikä mua oli tähän asti pidätellyt on se, että tämän palveluntarjoajan laskut veloitetaan suoraan luottokortilta. Onneksi nyt oli tilaa, koska olen pyrkinyt maksamaan tileiltä takaisin heti sen, mitä olen kuun aikana käyttänyt. Myöskin pitää muistaa heti kuun alussa laittaa ylimääräistä arviolaskun verran tai maksaa heti laskutuksen jälkeen tarkka summa, jottei visansaldo aina vaan junnaa paikallaan.

Kaikkein tunnepitoisin ja turhin kulu on ollut Vau-kirjan jäsenyys. Sen aloitin esikoisen synnyttyä, paketit ovat tulleet hänen nimellä ja vielä viime vuoteen asti paketin tulo aiheutti aina pienen hypetyksen. Ehdottelin paketin lopettamista jo syksyllä, mutta silloin en itse ollut vielä valmis siihen vaikka lapset ehkä olisivat jo myöntyneet. Nyt kuitenkin säästöpuuskassa ehdotin asiaa uudestaan ja epäröimättömien kyllä-vastausten jälkeen nappasin jäsenyyden lopetetuksia. Säästöä vajaa 25€/5vkoa. Yritän nyt lohduttaa itseäni sillä, että meillä on kirjoja aika paljon, poika oppii kohta lukemaan ja koulun kanssa samassa rakennuksessa on kirjasto ja kirjoja saan ostettua myös kirja-aleista (en tosiaankaan edes noin isolla summalla, kuin mitä noihin on tähän asti kulunut). Joka tapauksessa lapset kasvaa ja äiti mukana ja ehkä me nyt ollaan tuosta kirjakerhosta kasvettu ulos :)

Kerroin joku aika sitten Talouden lumihiutaleet -postauksessa kyselyistä, joita naputtelen vapaa-ajallani. Olen nyt noita kyselyjä rahastanut ja palkintoja kerännyt. Selvää rahaa sain otettua ulos yht. 50€, jolla maksoin kissan erityisruokavaliopussin 10kg. Itselle jäi maksettavaa 99 senttiä. Ei ollenkaan huono juttu. Lisäksi sain 40 eurolla Tokmannin lahjakortteja, joista 20€ käytiin tänään tuhlaamassa. Lähinnä siksi, että poika oli rikkonut aurinkolasinsa ja nopeasti oli saatava tilalle uudet (1,95€) ja vähän jääkaapin täytettä otin samalla. Postissa on vielä tulossa 50 eurolla Tokmannin lahjakortteja. Jos olisi ollut mahdollisuus ottaa näitä Prismaan, toki olisin sinne ne ottanut, mutta vaihtoehdoista Tokmanni on ehdottomasti taravatalona toinen ja HM kolmas, mutta niin kauan kuin näillä on tarkoitus turvata myös perheen ruokahuoltoa taitaa vaatekaupan lahjakortit jäädä ottamatta.

Tulipas pitkä postaus ja paljon asiaa, toivottavasti jaksoitte lukea :) Nauttikaa helteestä, mutta suojatkaa itsenne. Varjossakin voi olla ihan kivaa. Muistakaa juoda ja muutakin kuin vettä. Muistakaa syödä ja esim. merisuolakiteitä kielen alle ei ole ollenkaan hullumpi juttu. Ja jos alkaa olo tuntua huonolta kaikesta huolimatta, mars päivystykseen. On halvempaa käydä ajoissa ensiavussa nesteytyksessä kuin ottaa reissuun osastopäiviäkin. Pitäkää huolta myös läheisistä ja varsinkin pienemmistänne. Ugh.