Oon tässä jo päivänä muutamana mietiskellyt, etten voi jättää kaikkien haaveitteni toteuttamista siihen aikaan, kun olen velaton. En todellakaan halua laittaa elämääni "jäähylle" ja paiskia vain töitä ja maksaa velkoja. Siispä ajattelin vähän katsastella mitä olen nyt tehnyt kesäkuussa kirjoittamani haavelistan eteen:

1. Koira 2000€, 2 vuotta: 83,33€/kk.

Äsken muutin säästölippaan koiratiliksi. Siihen aion säästää koirarahat ja kun ne ovat koossa katellaan menevätkö oikeasti koiran hankintaan vai johonkin muuhun. Säästösummaa en vielä määrittänyt.

2. Talo 2000€ ja 2 vuotta: 83,33€/kk.

Tämä taitaa pysyäkin haaveena. Taloja näyttäisi olevan aika vähän vuokrattavana, nykyinen asunto on liian halpa ja hyvällä paikalla hylättäväksi ja inhoan muuttoa. Sitä paitsi, jos rupean pelehtimään asuntojen kanssa se on sijoitusasuntoja ja vuokraustoimintaa.

3. Ulkomaanmatka

Las Vegasiin en tänä vuonna päässyt, mutta haaveilen pääseväni sinne vuoden päästä. Tosin, jos minulla olisi sen verran rahaa, ottaisin lapset ja lähdettäisiin Legolandiin :D

Maailmanympärysmatka,  30.000€, 13 vuotta: 192,31€. Käyttörahaakin voisi säästää, joten pyöristetään 200€/kk.

Tämän eteen tein juuri viiden vuoden toistuvan tilisiirron Seligsonin rahamarkkinarahasto AAAhan 100€/kk. Tällä hetkellä saa riittää ja myöhemmin voin laittaa isompia eriä. En tähän perustanut uutta pankkitilia, koska rahastossa saan paremman tuoton tälle pitkän ajan tavoitteen summalle.

4. Velaton

Noh. Tämän eteen olen tehnyt jo paljonkin :D

5. 10.000€ puskurirahasto

Tämän olinkin jo unohtanut. Nyt pitäisi ensin kerätä velanmaksuun käytetyt rahat takaisin, joten puskuriin menee jatkossakin 100€/kk.

6. Abdominoplastia 5000€ ja 2 vuotta: 208,33€/kk.

Tälle perustin oman tilin ja määritin säästösummaksi nyt 20€/kk. Kasvatellaan summaa myöhemmin, mutta jostain haluan nyt aloittaa. Tavoite on saada leikkaus, kun olen saanut velat pois eli viimeistään kuuden vuoden päästä.

7. Muumimaailma ja Titi-nalle maailma

Nämä käydään ensi vuoden kesällä ja paljon muuta. Olen suunnitellut viikon reissun kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Jos en saa säästöön mitään, otan rahat Tuohi-luotolta.

8. Mahdollisimman iso liiketoiminta

Edelleenkään tähän en tarvitse rahallista pääomaa. Arctic on mennyt mukavasti eteenpäin, kuukausittaiset bonukset ovat hyvä lisä budjettiin.

9. Työpätkäily halusta eikä pakosta

Tämä ei edelleenkään tarvitse rahallista panostusta. Pikemminkin henkistä panostusta Arcticiin sekä kassavirran kasvattamista muutoin.

Uutena tavoitteena voisin mainita osakesijoittamisen ja asuntosijoittamisen. Näille perustin uuden tilin, jonne laitoin 50€/kk jatkuvan tilisiirron. Haluan oppia sijoittamaan, haluan hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä ja haluan tehdä taloudellista turvaa itselleni vanhuuden päiville että lapsilleni. Jotenkin kutkuttava ajatus, että lapseni voisivat sadan euron kuukausisijoituksella olla eläkkeellä miljonäärejä. Ja heidän mahdolliset lapsensa jo aikaisemmin. Ehkä harmittelen hieman sitä, etten itse todennäköisesti kerkeä olla kovin raharikas, mutta korjataan tämä asia tulevissa sukupolvissa :)