No niin. Jospa sitä tekisi jo aiemmin luvatut tunnustukset liittyen kesän alennusmyynteihin. Eihän mun pitänyt. Niin kuin ei paljon muutakaan ole pitänyt ostaa, mutta on vaan tullut ostettua. Lastenvaateostokset on siitä helppo perustella itselleen, että varsinkin poikaselta saan edelleenkin poistaa joka pesusta jotkut housut tai sitten se on polvestaan pistänyt hajalle housuja (en ehkä kouluun kehtais niissä poikaa laittaa vaikka kotona välttäävätkin) ja olen vähän sillä silmällä katellut, että teeppareita taitaa olla syksyllä lähdössä taas "mukava" kasa pois. No joo, seli seli ja kirpparit yms, mutta toistaiseksi käytän aleja. Ja niitähän tuli taas tänä kesänä käytettyä. Vaikka ostokset tein jo kesäkuussa, on tätä loppulaskua saanut selvitellä loppumetreille heinäkuuta lähinnä palautusten takia, mutta myöskin siksi, että ensimmäistä kertaa elämässäni posti hävitti vaatepalautuksen. Onneksi on postin epäluotettavuudesta ollut niin paljon polemiikkia, että olen alkanut säästämään palautuskuitit ja onneksi nykyisin tulee sekä sähköpostiin palautuskirjausvahvistus vaatefirmoilta että voit vielä omilta sivuilta käydä katsomassa mikä mättää, jos tuota vahvistusta ei ala kuulua. Siispä tällä kertaa piti minun laittaa sähköpostilla luettelo niistä vaatteista, jotka "suostuin maksamaan" eli pidin ja vielä kuva palautuskuitista. En tiedä, olisiko tullut persnettoa hävinneiden vaatteiden verran, jos ei kuittia olisi ollut. 

Ajattelin, että laitan oikein tarkan listankin mitä loppujen lopuksi ostin, mutta Name itin kohdalla tuo oli ihan tuhoontuomittu ajatus, kun en merkannut mihinkään heti. Vaatteiden nimet ovat niin outoja, etten saa niistä enää mitään selvää. Mutta jonkinlaista osviittaa tässä kuitenkin:

Lekmer:

- tytön lenkkarit 24€

- pojan lenkkarit 22,50€

- pojan kumpparit 18,90€

- naamiaisrompetta (nää on niin halpoja täällä yleensäkin ja vielä alessa olivat, jotta ostin vähän rekvisiittaa) 9€

Jos loppusumma oli 88,59€, voidaan laskea, että oheiskuluja kaiken kaikkiaan oli 14,19€. Muistaakseni nämä tulivat kahdessa paketissa ja liekö tuossa ollut vielä jotain laskutusmaksua.

Kappahl:

- tytön lenkkarit 11,50€

- pojan kengät 10€

- leggarit 15€ (näitä oli useammat siis tuossa hinnassa, en minkään merkin leggareita ostais tuolla hinnalla :D )

- tytön kengät 10€

Loppusumma 46,50€ eli toimitus liikkeeseen ja Klarnan lasku. Huomasin kyllä, että kenkiä alkaa taas kertyä, mutta nuo ovat kaikki tulevia kokoja. En taida päästä tuosta hamstrauksesta eroon ennen kuin ovat omissa talouksissaan. Sitten ostakoot kenkänsä ja vaatteensa, kun on tarvetta. Mie ostan silloin, kun on olevinaan rahaa ja hyvä alennus.

HM:

- tytön takki 22,99€

- pojan takki 17,99€

- tytön paita 5,99€

- tytön kengät 5,99€ (joo, elkää naurako :) taas kenkiä)

- tytön mekko 5,94€

- pojan paita 3,99€

- tytön paidat 9,79€

- tytön leggarit 3,99€

Loppusumma 78,76€. Joko mulla on kirjotusvirhe jossain hinnassa tai sitten en tiedä mikä ihmeen kulu ois ollut 2,09€.

Lisäksi siis vielä Name itin lasku oli 79,50€ ja Lindexissä käytiin tuhlaamassa 59,78 euroa.

Alunperin tarkoitus oli etsiä POJALLE vaatetta ja varsinkiin koulua varten, mutta niin vaan taas tytön varasto kasvoi. Ainakin HMllä aika monessa alessa on paljon enemmän rompetta tytöille kuin pojille ja ne mitä on pojille ei taas miellytä mun silmää tai näen jo kuvasta, että eivät ainakaan housut tule pysymään poikasen päällä (on heinänkorsi-mallia). Name itiltä yritän metsästää housuja ja pienemmissä koissa meillä oli kaikki housut name itistä. Suuremmissa koissa näyttää alet tyhjenevän housujen osalta aika pirun nopeasti, joten nyt on pitänyt viime aikoina tyytyä muihinkin merkkeihin.

Onneksi alet ovat ohi, itselleni en ostanut mitään ja mikä tärkeintä: kaikki laskut on maksettu. Mitään ei tarvinnut osittaa, mutta sen verran kiristi taloutta, että olen ajatellut perustaa erikseen vaatetilin, jonne jemmata aleshoppailurahaa ja kieltämättä on tullut mieleen, josko jättäis alennuksia ihan kokonaan välistä...