Tai ei, eihän sen pitäis olla mikään yllätys. Muistatteko, kun sanoin verrottajan ilmoittautuneen meidän loman maksajaksi? Ja heti, kun sain tietää palautuksista kipitin nettiin varaamaan loman? Mulle on aina ennen tullut veronpalautukset 5.7, joten tottakai oletin, että sama päivä tänäkin vuonna, mutta nähtävästi ei sitten kuitenkaan. Oletan kyllä, että ne pari tonnia, jotka sieltä ovat tulossa tipahtavat tilille tämän vuoden aikana, joten tein nyt sitten hammasta kiristellen niin, että nostin pankin käyttöluottoa veronpalautusten verran ja maksoin loman 986€ (loput siis jäävät käyttörahaksi). Lomaa varten tehdyn noston maksan tottakai takaisin heti, kun saan veronpalautukset omalle tilille.

Valitettavasti tuo ei ollut ainoa tapahtuma käyttöluoton puolella vaan jouduin nostamaan sieltä auton remonttiin rahat. Sen verran pitkään asiaa on lykätty, että vaarana oli jäädä tien päälle, jos huonosti sattuu. Periaatteessa tuollekin remonttiin nostetulle summalle on takaisinmaksupäivä jo tiedossa ja puolet tuosta 800 eurosta on miesystävän maksettavaa.

Sittenpä siellä välissä on nostoprovisiot. Maksan 90 euroa ihan vaan siksi, että olen tehnyt kaksi nostoa. No näillähän se pankki tiliään tekee, joten ymmärrettävää. Ja silti niin turhaa. Joka tapauksessa lisätään listaan velka nro. 3 saldolla 3090 euroa.