ekot.jpg

Pyykinpesuaine loppui, joten oli aika toteuttaa aiemmin keväällä sanomani uhkaus ja tilata ekologisempia pesuaineita. Kun kerran laskulle sain ja kuun lopussa nämä pois maksan, tilasin saman tien:

- Marseillesaippuahiutaleita pyykkiä varten 13,99€/kilo

- Marseillesaippuan tiskejä varten 6,95€/400gr

- Marseillesaippuan hiusten pesuun 4,55/100gr

- Palashampoon hiusten pesuun 10,95€/85gr (joo, ihan järkky hinta, mutta oletan sen kestävän pienen ikuisuuden)

- Hammastahnan 4,45€/7,5cl

- Lasten suihkugeelin 6,95€/ 2dl

Ja vielä toimituskulut päälle 5,50€ eli yhteensä 53,34€.

Ehkä vähän hullua pistää tuommoinen raha tämmöisiin tuotteisiin, mutta. Tässä on nyt takana montakin asiaa. Ensinnäkin miun päänahka on alkanut ilmottelemaan, että voisin tehdä jotain tai hilseily jatkuu. Siihen siis nuo pienet palaset. Toivon tosiaan, että iho rauhottuu varsinkin, kun ongelma ei vielä ole koko pään alueella vaan tuossa etuhiusten alla on selvä läiskä, mistä tämä nyt johtuu. Liekö stressin tekemää, vaikkei sitä miun mielestä pahemmin olekaan vai mitä lie, mutta tavan hilseshampookaan ei siihen auta. Jos näillä en pääse asiassa eteenpäin, taidan kokeilla Meine base -suolaa tai sitten nopoo-linjaa eli pelkkä vesipesu. Hiustenhoitoaineen olen ajatellut vaihtaa etikkahuuhteeseen, siihen tarvittavan etikan olen jo ostanut. Muotovaahtoa en korvannut millään. Ehkä uskallan olla ilman tai sitten en (sähköisyyttä siis poistaa tehokkaasti ja sitä en halua hiuksiini). Hiuslakkaa tai muita muotoilutuotteita en edes käytä.

Hammastahnan tilasin myös. Kakarat ovat valittaneet Pepsodentin mausta ja itse taas en perusta oikein muista merkeistä, joten kokeillaan nyt tätä. Tämän kautta ajattelin totuttaa ne itsetehtyyn hammastahnaan tai ainakin itse kokeilen sitä ja ehkä lapsille ostan vastakin tätä, jos eivät itsetehtyyn totu. Lasten suihkugeelin ostin ihan vain testiin, kun "heppasaippua" eli Ainunko lie se keinuheppasaippuageeli, jota vauvoillekin käytetään, pääsi loppumaan.

Toiseksi olen hieman hurahtanut minimalismiin. Tai en ehkä hurahtanut vaan ottanut ihan vaan järjen käteen tässä tavarapaljoudessa. En jaksa enää kaikkia purkkeja ja purnukoita täyttämässä nurkkia. Joka päivä näyttäisi löytyvän asunnosta jotain, jonka voisin jollain tavalla saattaa eteenpäin ja tähän kuuluvat myös pesuainevarastoni. Siis todellakin varasto. Joka joulu olen tilannut joululahjojen kanssa monta purkkia shampoota ja suihkugeeliä yms. olevinaan tarpeellista ja niitä sitten pitkin vuotta käyttänyt. Nyt tuntuu siltä, että voisin niitä antaa ensi jouluna lahjaksi ja siirtyä itse näihin juuri ostamiini tuotteisiin. Toivon todellakin, että "tarvittavien" purkkien lukumäärä pienenee ja kylpyhuoneen purkkishow selkenee.

Eihän näistä halpaa ole sinänsä mikään, mutta. Haluan todella kokeilla miten kauan kukin kestää eli ovatko hintansa väärti. Jos ovat, jatkan todellakin näiden käyttöä. Jos eivät, jatkan etsimistä, kunnes löydän tarpeeksi selkeän ratkaisun.

-