Verokarhulta on nyt tullut itse asiassa kahdet palautukset. Kummatkin on käyttämättömiä hyvityksiä, joten en ihan ymmärrä, mutta pitää ottaa vastaan, kun kerrankin annetaan :) Yhteensä on tullut takaisin 133,48€.

Periaatteessa vähän harmittaa, kun "ylimääräistä" rahaa on nyt ollut nuo verottajan palautukset, Halensin palautus ja autosta nollalasku eli 108€, mutta eipä tuo paljon missään näy. Tai sitten näkyy: maksoin viime viikonloppuna pois sekä Lindexin laskun että Ikean velan. Tosin Ikean kuittasin osaksi käyttöluoton käyttövaralla eli se on taas tapissaan. Mutta tiedättekö miten outo olo, kun velkojen lukumäärä on pienentynyt alkuperäisestä 27:stä nykyiseen 12:een? Oon useamman kerran kattonut verkkopankista, onko varmasti kaikki maksettavat ensi kuulle jo merkattu sinne. Ettei varmasti jää mitään maksamatta ja laskenut mistä rahoista maksan minkäkin ja jääkö nyt jokin huomiotta. Pientä vainoharhaisuutta ilmassa :D

Tällä viikolla on ollut Black friday -viikko ja aika moni firma on ottanut varaslähdön alennuskulutusjuhlaan. Sen verran sorruin, että ostin lapsille joululahjoja Hobby Hallista n. 240 eurolla, Verkkokauppa.comista 30 eurolla ja Cdon.comista n. 57 eurolla. Vielä katselen, josko käyttäisin HMn tarjouksen -20% ja täydentäisin taas lastenvaattevarastoa. Toki vannoin, etten enää tuota putiikkia kannattaisi, mutta tänäkin aamuna huomasin reiät kaksissa pojan housuissa eikä mulla vaan ole ikinä aikaa lähteä kaupoille vaatejahtiin. Enkä ikinä tiedä milloin kaupassa on ale, toisin kuin verkkokaupasta tiedän (kiitos sähköposti-ilmojen). Ottaen huomioon, että jotkut ovat jo yöllä menneet jonottamaan elektroniikkaliikkeiden oville tuhlatakseen kaikki rahansa, luulen, että olen selvinnyt tästä ostohysteriasta aika vähin vaurioin. Nuo lahjat tähtäsin juuri näihin alennuksiin eli paljonkin enemmän olisi voinut kulua (tai sitten olisin vaan ostanut vähemmän). Ensi vuonna on ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen se tilanne, ettei joululahjoja tule olemaan kaapeissa ennen toivelistojen tekoa (ellei taas joku jää kaihertamaan niin, että siitä puhutaan vuoden mittaan), joten odotettavissa on vuoden päästä todella paljon suurempi Black friday -lasku. Ja milläs sitten meinasin nuo ostokset maksaa. Noh, laskulla tietenkin. Eli ei velaksi vaan viimeistään joulukuun tilistä. Tai itse asiassa joulu- ja hupitilillä on jo kolme satkuu, joten vaikka sieltä sitten maksan. Mutta ensimmäistä kertaa elämässäni en ole ostanut joululahjoja velaksi. Hurraa!