Varsin hiljaista on ollut tämä elämä taloudelliselta puolelta. Muuten onkin koko toukokuu juostu siellä sun täällä lähinnä lasten erilaisissa päättäjäisissä, konservatorion soittokokeissa yms. jutuissa ja nyt kesäkuun alkupuoli on joka päivä liikahdettu ainakin uimakouluun, jonka päätöspäivä oli tänään. Poikanen ui itsensä seuraavalle tasolle, tyttö kertaa saman ryhmän ensi vuonna (josko siihen mennessä olisi päässyt pötköstä eroon...).

Ensimmäistä kesää Luoja tietää, miten pitkään aikaan näyttäisin olevan täysin vapaa töistä. Hakenut olen, mutta, kuten eräskin oh sanoi, jos tekisin aamuvuoroja... Niin. Jos tekisin aamuvuoroja, mun ei tarviis miettiä ammatinvaihtoa (mikä jo ajatustasolla ketuttaa päivä päivältä enemmän) tai mitään muutakaan työllistymiseen liittyvää. Sävelet ois selvät seuraavat 25 vuotta. Tällä hetkellä näin ei kuitenkaan ole. Toivon, että tulevissa unitutkimuksissa ja varsinkin neuron käynnillä saisin tähän olooni (sairauteeni?) jotain apua ja mielellään vaikka jonkin ihmeparannuksen, jotta voisin palata kolmivuorotyöhön. Toki, jos lapset voisin jättää tänne, voisin hankkiutua reissutöihin esim. Norjaan, mutta ainakin toistaiseksi ajattelin kasvattaa omat kakarani ihan itse. Ja opiskella kasvatuksen aikana kieliä, jotta voin sitten kymmenen+ vuoden jälkeen oikeasti lähteä muille maille töihin :) No okei, mitäs tekisin seuraavat kymmenen vuotta? Keikkaa? Kyllä, kunnes lääkeluvat vanhenevat.

Kuntoutustukiasia on edennyt sen verran, että Keva edelleen luulee miun olevan ihan työkykyinen ja mitään kuntoutusta en tarvii. Tuo asia lähti eteenpäin huhtikuun alkupuolella ja käsittelyajaksi luvattiin silloin n. 7kk. Käsittelyn aikana voin vielä toimittaa uusia todisteita siitä, että kuntoutus olis ehkä sittenkin aika hyvä juttu. Mielellään katsoisin nyt tämän kuntoutustukiasian loppuun asti, koska silloin sama tuki maksetaan koko koulutuksen ajalta. Te-toimiston virkailija kannusti kovasti opiskelemaan vaihtoehtoisesti työttömyystuella, mutta ilmeisesti se ei ole enää samanlainen muuntokoulutus, jonka avulla kävin sairaanhoitajakoulun. Silloin sain saman ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan koko 3,5 vuoden ajalta, mutta nykyisin päivät kuluvat kuin olisin normityötön eli putoisin joka tapauksessa Kelan rahoille ensi vuoden puolella (tällä hetkellä ajankohta näyttää olevan ensi kesänä) JA vain kaksi ensimmäistä vuotta maksetaan päivärahaa. Jos opinnot jatkuvat tuon kahden vuoden jälkeen, loppuosa pitäisi rahoittaa itse.

Tänä vuonna tapahtuneiden veromuutosten vuoksi tiedän jo nyt miten verotuksessa kävi. Veronpalautuksia olisi tulossa rapiat päälle 400 euroa. Käyttökohteet näille on jo mietitty ja itse asiassa verkkopankkiin maksut jo syötetty. Nyt vain odotellaan, että rahat rapsahtaa tilille ja toiselta pois.

Kaikesta huolimatta onhan se nyt KESÄ ja kärpäset ja tivoli ja sirkus ja vaikka ja mitä. Kun ei töitä ollut tiedossa en nuoremmallekaan ottanut kesähoitoa. Samalla vaivalla etsin hoidon kahdelle kuin yhdelle, jos töitä tulee, joten nauttikoot kesästä, myöhäisistä aamuista, aikatauluttomuudesta ja tylsistykööt oikein olan takaa niin maistuu taas koulu, kaverit ja uudet asiat ihan toisella tavalla :)